Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Concert Scaligero-Scala di Milano in a noua saptamana culturala la Sibiu

Concert Scaligero-Scala di Milano in a noua saptamana culturala la Sibiu

Evenimentul muzical al programului cultural Sibiu CCE 2007 al lunii februarie il reprezinta concertele ansamblului muzical Scaligero - Scala di Milano, programate pentru zilele de 25 si 26.


Din programul pregatit special pentru Sibiu fac parte: Gioachino Rossini, Giovanni Bottesini, Morlacchi, Nino Rota si Leonard Bernstein. Pe langa Scaligero, Sibiul isi mai surprinde vizitatorii din punct de vedere muzical cu un concert al Filarmonicii de Stat din Sibiu, solist Ioana Maria Lupascu, dirijor Ilarion Ionescu Galati, cu un concert de muzica traditionala irlandeza, seri de pop si jazz in Imperium Pub.

Pe langa surprizele muzicale, Sibiul cultural le mai rezerva vizitatorilor sai cinci proiectii de filme in cadrul proiectului "ASTRA Film Sibiu 2007 - Cinemateca" si expozitii organizate si prezentate de Complexul National Muzeal ASTRA, Muzeul de Istorie si muzeul National Brukenthal.

Scala di Milano a pregatit spectatorilor celor doua concerte sustinute la Sibiu urmatoarele surprize muzicale: Uvertura operei "Cotofana Hoata" si cea de-a doua si a treia secventa din "Concertul pentru fagot si coarde", de Rossini, "Marele duo pentru clarinet, contrabas si coarde", Botessini, "Pastorul elvetian, suita pentru flaut si ansamblu", Morlacchi, "Suita La Strada" si fragmente din coloana sonora a filmului "Ghepardul", Rota si suita "West Side Story", Bernstein.

Din programul Filarmonicii de Stat din Sibiu fac parte: Wolfgang Amadeus Mozart, cu "Simfonia I, Concertul numarul 20 pentru pian si orchestra in re minor", Richard Addinsell cu "Warsaw Concerto" si George Gershwin cu "Un american la Paris".

Studioul de Film ASTRA le propune cinefilelor cinci proiectii de filme: "Ultimii tarani - Nevasta cea buna", Angus Macqueen, "Mamaliga te asteapta", Laurentiu Calciu, "Rauri de nisip", Robert Gardner, "La drum", Dumitru Budrala si "Logodnicele grase", John Bulmer.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 753 ori