Concert extraordinar la Filarmonica de la Arad cu muzica de opera italiana

Marti, 04 Martie 2014, ora 10:35
2305 citiri
Concert extraordinar la Filarmonica de la Arad cu muzica de opera italiana
Sursa foto: Filarmonica Arad

Filarmonica de Stat Arad sustine marti, cu ocazia Conferintei Internationale "Resurse si politici culturale", un concert extraordinar avand ca titlu-suport "Arad Capitala Culturala Europeana 2021".

Cu acest prilej, orchestra simfonica si corul academic al Filarmonicii de Stat Arad ofera melomanilor aradeni o noua seara de opera italiana, cu unele dintre cele mai spectaculoase uverturi sau numere simfonice, decupaje de arii si coruri de o universala popularitate.

Dirijorul concertului este maestrul Roberto Salvalaio, din Italia, care revine la Arad dupa evenimentele concertistice pe care le-a semnat in luna octombrie, programul de pagini simfonice din opere italiene si versiunea in concert a operei 'Rigoletto' de Giuseppe Verdi.

'Concertul in sine valideaza atitudinea intercultural-muzicala a Filarmonicii de Stat Arad', sustine Alin Vacean, directorul Filarmonicii de Stat Arad.

Ce curpinde programul concertului

Programul propus de maestrul Roberto Salvalaio pentru concertul de marti seara concentreaza performantele ansamblului simfonic si ale corului academic, pregatit de Robert Daniel Radoias. Invitat al evenimentului este baritonul italian Valentino Salvini, care a avut rolul titular in versiunea de concert din luna octombrie a operei Rigoletto.

Programul serii de marti cuprinde fragmente din 'Italianca in Alger' si 'Barbierul din Sevilla' de Gioacchino Rossini; 'Cavalleria Rusticana', de Pietro Mascagni; 'Nabucco',' Rigoletto', 'Traviata' si 'Aida', de Giuseppe Verdi.

Accesul la concertul care incepe la ora 19.00 este liber.

#Filarmonica Arad, #concert arad, #concert filarmonica , #Muzica