Concert caritabil pentru sudul tarii, la Bucuresti

Luni, 18 Februarie 2013, ora 13:03
1520 citiri
Concert caritabil pentru sudul tarii, la Bucuresti

Vrei sa asculti muzica de calitate si sa faci si un gest caritabil in acelasi timp? Miercuri, 27 februarie, este momentul ideal. Scoala Gimnaziala Nr. 5 din Bucuresti va gazdui un recital de exceptie, sustinut de talentata pianista Sinziana Mircea, studenta in anul II la Universitatea de Muzica si Dans din Koln, cea mai mare universitate de profil din Germania. Recitalul este organizat de Fundatia PACT - Parteneriat pentru Actiune Comunitara si Transformare.

Tanara pianista, studenta la clasa Prof. Sheila Arnold, a avut frecvente aparitii in recitaluri solistice, dar si camerale. A colaborat cu nume sonore ale muzicii clasice precum Alexandru Tomescu si a sustinut numeroase recitaluri in tara si in strainatate: Festivalul Riva del Garda din Italia, Festivalul Aurora Chamber Music din Vanersborg-Suedia, "Teatrul ACT- Tinerii si muzica", "Galele Tineriilor Laureati - Arcus", turnee in Japonia si Statele Unite etc.

Alexandru Muresan (percutie), Maria Mamara (vioara) si Yvonne Dogariu (pian), elevi de exceptie ai scolii de arte, premiati la numeroase concursuri si festivaluri nationale sau internationale, vor deschide seara cu selectii din Butsford, Chopin si Beriot. Urmeaza, apoi, recitalul Sinzianei Mircea, cu piese celebre de Ravel, Mozart, Liszt si Ceaikovsky.

Banii, donati pentru scopuri caritabile

Banii stransi cu aceasta ocazie vor fi donati catre proiectul PACT pentru Comunitate, prin care vor fi finantate proiecte gandite si realizate in folosul propriei comunitati de catre grupuri de cetateni sau organizatii locale din sudul tarii.

A doua runda a proiectului va fi derulata incepand din luna mai. In prima runda, care se desfasoara intre august 2012 si aprilie 2013, sunt sprijinite deja 11 proiecte cu o valoare totala de 110.000 de lei.

Biletele la eveniment costa 35 de lei si pot si comandate prin e-mail, la adresa office@fundatiapact.ro, sau pot fi achizitionate de la intrare, in ziua concertului. Banii urmeaza sa fie donati integral catre proiectul umanitar. Concertul va incepe la ora 19.00, la sala George Enescu a Scolii Gimnaziale de Arte Nr. 5.

#concerte Bucuresti, #caritabil, #concerte luna februarie , #Muzica