Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Capitala Culturala Europeana Sibiu gazduieste SIBERFEST

Capitala Culturala Europeana Sibiu gazduieste SIBERFEST

Miercuri, 21 martie, debuteaza la Sibiu SIBERFEST 2007, Festivalul International al Muzicii Electronice si de Computer. Cinci serii de concerte-spectacol multimedia si muzica electronica, imbinate cu dans modern, video art si performance vor incanta pasionatii muzicii de gen in Pavilionul 2007, Cazarma 90, din Sibiu.

Din punct de vedere muzical, Sibiul le mai propune vizitatorilor sai concertul simfonic in interpretarea lui Mei-Ting Sun (pian, China), dar si concerte de jazz si piano bar in Imperium Pub. Studioul de Film ASTRA isi asteapta cinefilii cu cinci propuneri noi de proiectii de film. Saptamana culturala este bogata din punct de vedere expozitional. Noutatea o constituie vernisarea expozitiei "Sacru si profan intr-un oras european (1150-2007)", gazduita de Biserica Evanghelica.

SIBERFEST va prezenta creatii de gen ale artistilor romani si straini, selectii din repertoriu propus de Confederatia Internationala de Muzica Electronica - CIME, cat si un concurs international de muzica electronica si asistata de computer. Vor fi prezentate cele mai noi tendinte in artele computerului, majoritatea lucrarilor fiind in prima auditie romaneasca sau absoluta.

Comunitatea Internationala de Muzica Electronica reuneste laboratoare de cercetare si productie electroacustica, festivaluri si elita compozitorilor de gen din peste 30 de tari. SIBERFEST prezinta o selectie de muzica electronica si mixta, compozitori din Franta, Elvetia, Belgia, in colaborare cu Institut International de Musiques Electroacoustiques de Borges si Association des Musiques Electroacustiques r Gencve si Transcultures (Belgia).

Expozitia "Sacru si profan intr-un oras european (1150-2007)" prezinta o serie de lucrari pe teme de arheologie si istorie ilustrand,evolutia Pietei Huet din Sibiu, centrul spiritual al orasului, inca de la infiintarea lui. Piata actuala cuprinde, in linii mari, suprafata delimitata de prima centura de fortificatii a localitatii, in interiorul careia a functionat centrul religios al comunitatii, cu lacasuri de cult succesiv edificate pana la inceputul secolului al XVI-lea.

Din programul Filarmonicii de Stat din Sibiu fac parte: "Scherzo pentru orchestra", Rachmaninonv, "Rapsodia pe o tema de Paganini pentru pian si orchestra op.43" si "Suita a IV-a Mozartiana op.61", Ceaikovski.


Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 906 ori