Bucharest Music Film Festival debuteaza vineri. Vezi programul

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 15:23
1523 citiri
Bucharest Music Film Festival debuteaza vineri. Vezi programul

Iubitorii muzicii clasice sunt asteptati, incepand de vineri, la cea de-a VII-a editie a Bucharest Music Film Festival, care se va desfasura, timp de zece zile, in Piata George Enescu.

In fiecare seara intre orele 19,30 - 21,00 vor avea loc recitaluri live ale unor artisti de renume national si international. In continuare, pana la orele 23,00, vor fi proiectate inregistrari ale unor concerte si opere filmate pe marile scene lirice ale lumii. Dansatorii de la Wilmark Dance Academy vor incanta audienta cu momentele lor coregrafice in fiecare zi de weekend, incepand cu ora 18,30, in Ora de dans.

Seara de deschidere prezinta Orchestra Sinfonia Bucuresti, dirijata de Florin Totan.

In serile urmatoare festivalul cuprinde concerte sustinute de Bucharest Chamber Orchestra (Dirijor: Tiberiu Soare), Orchestra Nationala Radio (Dirijor: Vlad Conta), Cvartetul Artmusik, Ansamblul Violoncellissimo, Cvartetul Consonantze, Grupul Vocal Acapella (Dirijor: George Miron), Bucharest Brass Orchestra (Dirijor: Jin Wang), Filarmonica Pitesti (Dirijor: Tiberiu Oprea), Angely's Orchestra (Dirijor: Marius Firca) si Corul Academic "Divina Armonie".

Ultima zi a evenimentului va prilejui publicului o intalnire cu suita muzicala "Carnavalul animalelor" de Camille Saint-Saens, actorul Silviu Biris (in calitate de povestitor) si Cvartetul Imperioso.

La Bucharest Music Film Festival se sarbatoresc aniversarile muzicale ale anului in curs. 2012 a fost declarat de UNESCO drept Anul Celibidache, marcand 100 de ani de la nasterea marelui dirijor si compozitor roman. In memoria celebrului muzician, in perioada 10 - 12 iunie ruleaza filmele "Sergiu Celibidache - Roman nascut sa dirijeze o lume" si "Gradina lui Celibidache".

Accesul este gratuit iar spatiul este deschis zilnic intre orele 11,00 - 23,00.

In ultima seara, participantii la tombola festivalului vor avea ocazia sa castige o excursie la Viena pentru doua persoane.

#Bucharest Music Film Festival, #evenimente Bucuresti weekend, #festival muzica film Bucuresti , #Muzica