Austria a castigat Eurovision 2014. Pe ce loc s-a clasat Romania

Duminica, 11 Mai 2014, ora 09:21
1543 citiri
Austria a castigat Eurovision 2014. Pe ce loc s-a clasat Romania

Austria a castigat Eurovision 2014. Romania s-a clasat pe locul 12 cu 72 de puncte. Pe locul al doilea s-a clasat Olanda, cu 238 de puncte, iar pe locul al treilea Suedia, cu 218 puncte.

"Regina Austriei", Conchita Wurst, a smuls aplauzele publicului Eurovision si 290 de puncte din toata lumea cu melodia "Rise Like a Phoenix". Show-ul a avut tot arsenalul unei manifestari tinute de o diva: vantul in par, ceata, proiectii cu flacari, rochie lunga aurie.

Conchita Wurst, poreclita de presa din tara sa "Regina Austriei", este un personaj interpretat de un actor austriac si este o diva cu barba care a fost votata pe primul loc de catre presa acreditata la Eurovision si a intrat cu sansa a doua in concurs, dupa Suedia, potrivit caselor de pariuri.

Romania - pe locul 12

Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovi, au sustinut un show complex in finala Eurovision, prezentand, din nou, pianul circular care a fost proiectat pe peretii scenei dar si holograma cantaretei romane.

De asemenea, show-ul celor doi s-a incheiat cu efecte pirotehnice. Paula Seling si Ovi s-au intors la Eurovision la patru ani dupa ce au obtinut un loc trei in acest concurs, cu "Playing with Fire". Paula Seling a spus, inaintea Finalei Nationale Eurovision, ca a fost convisa de succesul acestei deveniri de calitatea cantecului compus de Ovi, Philip Halloun si Frida Amundsen.

Huiduieli pentru Rusia

Anuntarea punctelor acordate Rusiei de catre primele jurii de specialitate Eurovision au fost intampinate cu huiduieli de catre cei 10.000 de spectatori de la B&W Hallerne din Copenhaga, unde a avut loc finala concursului cantecului european.

Primele huiduieli si fluieraturi au inceput cand Azerbaidjan, prima tara care si-a prezentat voturile, a acordat 12 puncte Rusiei.

#Eurovision 2014, #castigatori Eurovision, #Romania Eurovision 2014 , #Muzica