Alexandru Tomescu - Un nou turneu Stradivarius

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 21:45
1312 citiri
Alexandru Tomescu - Un nou turneu Stradivarius

Alexandru Tomescu sustine un nou Turneu Stradivarius, intitulat "Obsesii", cu Sonatele pentru vioara solo de Eugene Ysaÿe, eveniment ce va imbina muzica cu teatrul non-verbal, violonistului alaturandu-i-se actorii Ana Pepine si Paul Cimpoieru, intre 7 si 29 mai, in 16 orase din tara.

Turneul Stradivarius de anul acesta va debuta pe 7 mai, la Brasov, si se va incheia pe 29 mai la Bucuresti, potrivit unui comunicat. Itinerariul mai cuprinde orasele Targu Mures - 8 mai, Cluj-Napoca - 10 mai, Oradea - 11 mai, Arad - 13 mai, Timisoara - 14 mai, Craiova - 16 mai, Ploiesti - 17 mai, Galati - 19 mai, Tulcea - 20 mai, Constanta - 22 mai, Focsani - 23 mai, Bacau - 24 mai, Iasi - 26 mai, Botosani - 27 mai.

Aflat la cea de-a 5-a editie, Turneul Stradivarius este un eveniment sustinut anual de Alexandru Tomescu pentru a oferi publicului din mai multe orase din tara ocazia de a asculta de fiecare data un alt repertoriu pe celebra vioara Stradivarius Elder-Voicu, pe care artistul a primit-o in folosinta in 2007.

Anul acesta, violonistul va interpreta in turneu "Sonatele pentru vioara solo" de Eugene Ysaÿe, concertele incluzand si reprezentatii de teatru non-verbal sustinute de actorii Ana Pepine si Paul Cimpoieru.

Biletele pot fi achizitionate online, de pe site-ul www.vreaubilet.ro, si in magazinele Unirea Shopping Center, Euro GSM si Inmedio.

Pentru Turneul Stradivarius din 2011, Alexandru Tomescu a ales un proiect solo, unicat, curajos: toate cele 24 de Capricii de Niccolo Paganini, cantate fara pauza, intr-un turneu de 15 orase din tara, si inregistrate in primul proiect multimedia din zona muzicii clasice romanesti.

Alexandru Tomescu este recunoscut drept unul din exponentii de marca ai scolii violonistice romanesti. Interpretarile sale pasionale, dublate de o tehnica impecabila, poezie si sensibilitate, au impresionat publicul din Europa, America si Asia.

Solist concertist al Orchestrei Nationale Radio din 2002, a sustinut concerte si recitaluri in sali celebre precum Carnegie Hall din New York, Concertgebouw din Amsterdam, Theatre des Champs Elysees si Theatre Chatelet din Paris, Metropolitan Art Center din Tokyo, in compania unor dirijori renumiti: Kurt Masur, Christoph Eschenbach, Philippe Entremont, Valery Gergiev.

Preocuparea sa pentru muzica de camera il determina ca, in 2003, impreuna cu pianistul Horia Mihail si violoncelistul Razvan Suma, sa formeze Romanian Piano Trio, iar la inceputul acestui an Tomescu s-a alaturat Cvartetului de coarde Ad Libitum.

In septembrie 2007, Alexandru Tomescu a castigat dreptul de a canta la faimoasa vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702 pentru o perioada de cinci ani, printr-un concurs organizat de Ministerul Culturii si Muzeul National "George Enescu".

#turneu Stradivarius Alexandru Tomescu, #concerte Alexandru Tomescu, #Alexandru Tomescu Stradivarius , #Muzica