Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aleksandrs Antonenko, invitat special in premiera spectacolului Samson si Dalila de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Aleksandrs Antonenko, invitat special in premiera spectacolului Samson si Dalila de pe scena Operei Nationale Bucuresti


Opera Nationala Bucuresti deschide Stagiunea 2019-2020 cu premiera spectacolului "Samson si Dalila" de Camille Saint-Saens. Regia poarta semnatura lui Giandomenico Vaccari, coregrafia a fost realizata de catre Davide Bombana, iar decorul si costumele de catre Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

Reprezentatia cu titlu de premiera programata marti, 8 octombrie, incepand cu ora 18:30, il va aduce in atentia publicului pe celebrul tenor Aleksandrs Antonenko, in rolul lui Samson.

Pe 2 Decembrie 1877 avea loc premiera operei "Samson si Dalila" la Weimar, cu un libret tradus in germana. In decursul timpului opera "Samson si Dalila" a constituit o oportunitate pentru afirmarea multor staruri din lumea teatrului liric.

In particular rolul Dalila este considerat unul dintre cele mai complexe roluri de mezzo-soprana si a fost interpretat de mari artiste precum: Marie Delna, Grace Bumbry, Julia Claussen, Fiorenza Cossotto, Rita Gorr, Denyce Graves, Louise Homer, Marilyn Horne, Elena Obraztsova si Rise Stevens.

Desi nici una din celelalte creatii de gen ale lui Saint-Saens nu a suferit atatea chinuri ale facerii in anii de inceput, la fel de adevarat este si faptul ca nici una din aceste opere nu a repurtat un asemenea succes de durata de-a lungul timpului precum "Samson si Dalila".

Aleksandrs Antonenko si-a format rapid o cariera remarcabila pe scenele principalelor teatre liricie din lume, intrand usor in atentia publicului si, totodata, incepand cariera sa internationala ca unul dintre cei mai remarcabili tenori ai zilelor noastre.

In februarie 2009 a debutat la Metropolitan Opera din New York in "Rusalka" de Antonin Dvorak in rolul Printului, partenera de scena fiindu-i Renee Fleming. Spectacolul a reprezentat un real success in randul publicului spectator, ambii artisti fiind aclamati la scena deschisa in ropote de aplauze.

In 2010 a cantat in "Dama de Pica" de Piotr Ilici Ceaikovski si "Otello"de Giuseppe Verdi la Wiener Staatsoper, in rolul Turriddu din "Cavalleria Rusticana" de Pietro Mascagni, la opera din Valencia si intr-o noua productie de Boris Godunov la Metropolitan Opera din New York.

In 2011 a interpretat din nou rolul lui "Otello" de Giuseppe Verdi sub bagheta maestrului Riccardo Muti ce s-a aflat alaturi de Orchestra Simfonica din Chicago, acelasi rol mai avea sa fie interpretat si la Opera din Paris.

Pentru noua productie de "Il tabarro" de Giacomo Puccini, Aleksandrs Antonenko a interpretat rolul Luigi la Royal Opera House, Covent Garden.

Biletele se gasesc pe tickets.operanb.ro si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00).

Sponsor oficial: Enel Green Power
Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas
Parteneri: Casa de Flori, Artmark, Sansha
Partener de traditie: RFI Romania
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Marea Dragoste, Ziarul Metropolis, Zile si Nopti, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei, Leviathan, Magazinul Verde

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 391 ori
Citeste mai multe desprespectacole Opera Nationala Bucuresti