Zeci de mii de oameni sunt asteptati sambata, la Noaptea Muzeelor

Marti, 15 Mai 2012, ora 20:14
1452 citiri
Zeci de mii de oameni sunt asteptati sambata, la Noaptea Muzeelor

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RMNR) organizeaza, sambata, "Noaptea Muzeelor", eveniment la care participa aproximativ 100 de muzee si organizatii din tara.

In Bucuresti sunt 28 de institutii culturale care isi vor deschide portile pe timpul noptii pentru toti cei pasionati de tehnica, aviatie sau arta.

Si in acest an, ca si in anii precedenti, sunt asteptati zeci de mii de vizitatori la muzeele din Bucuresti.

"Muzeele cele mai vizitate anul trecut, care au avut aproximativ 20.000 de vizitatori, sunt cele care au traditie in a sarbatori acest eveniment cum ar fi Muzeul "George Enescu", Muzeul de Istorie, Muzeul National de Arta a Romaniei sau Muzeul Labirint, o colaborare interesanta intre Muzeul Antipa si Muzeul Taranului Roman", a precizat Angelica Iacob.

Muzeul Tehnic "Dimitrie Leonida" revine, in acest an, in atentia vizitatorilor dupa o pauza de doi ani, in timp ce Muzeul Militar National este inchis publicului la editia din acest an.

La Muzeul Tehnic se va desfasura evenimentul "Stiinta o ia razna la miezul noptii". Oricine poate vedea mecanismele care ilustreaza legile mecanicii, electricitatii sau magnetismului. Alaturi de machete vor fi puse, in stare de functionare, obiecte originale cum ar fi dinamul "Edison" actionat de masina cu aburi Brule care alimenta cu energie electrica Teatrul National din Bucuresti. Instalatia a fost pusa in functiune de un asistent al marelui inventator Edison", a declarat Cristina Untea, reprezentantul Muzeului Tehnic "Dimitrie Leonida".

Un alt punct de atractie pentru vizitatori ar putea fi Muzeul Bellu, unde, in acest an, declarat si anul Caragiale, oamenii pot vedea mormantul scriitorului Ion Luca Caragiale si pe cel ar arhitectului Ion Mincu.

Muzeul Bellu si Muzeul National Cotroceni au un program mai scurt de vizitare, intre orele 19.00-24.00.

In acest an, pasionatii de arta pot vizita Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" in timpul zilei, intre orele 09.00-14.00.

Muzeul care are cel mai lung program de vizitare este cel al Aviatiei Romane, care isi deschide portile incepand cu ora 21.00 si se inchide la ora 05.00.

In "Noaptea Muzeelor", cei care nu vor sa se deplaseze pe jos pana in centrul Bucurestiului vor putea inchiria aproximativ 100 de biciclete din Parcul Tineretului, iar RATB va pune, gratuit, la dispozitia bucurestenilor, mai multe autobuze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Noaptea Muzeelor Romania, #Noapte Muzeelor sambata, #vizita muzee Bucuresti noaptea , #Muzee