Una dintre fiicele lui Picasso doneaza lucrari muzeului din Paris dedicat artistului

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 16:55
1460 citiri
Una dintre fiicele lui Picasso doneaza lucrari muzeului din Paris dedicat artistului

Fiica mai mare a pictorului Pablo Picasso, Maya Widmaier Picasso, a donat Muzeului Picasso din Paris un desen si un caiet cu desene ale tatalui sau cu ocazia redeschiderii muzeului, prevazuta pentru luna octombrie, a informat vineri avocatul sau, potrivit EFE.

Desenul, care reprezinta un cap de femeie, dateaza din 1908, din perioada cubista. Pe spatele plansei apare partea inferioara a fetei poetului Guillaume Apollinaire, care, in realitate, reprezinta jumatatea unei lucrari deja expuse in muzeu. Caietul contine in total 38 de desene, nuduri executate in creion in aprilie 1960.

Maya Widmaier Picasso a explicat intr-un comunicat ca prin aceasta donatie doreste sa "sprijine echipa care a contribuit impreuna cu ministrul culturii si comunicarii, Aurelie Filippetti, la redeschiderea muzeului".

Lucrarile de restaurare a Muzeului Picasso, inchis de cinci ani, au suscitat tot felul de controverse, in principal din cauza intarzierilor, dar si ca urmare a constantelor probleme cu conducerea acestuia.

Initial, se prevazuse ca vizitatorii sa poata intra din nou in micul palat din cartierul Marais - care gazduieste o colectie de 5.000 de lucrari de Picasso - inca din luna iunie insa, in luna mai, redeschiderea a fost amanata pentru toamna.

Aurelie Filipetti a revocat-o in mai pe Anne Baldassari, care conducea muzeul. In luna iunie, Laurent Le Bon a fost numit presedinte al Muzeului Picasso din Paris.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pictor Pablo Picasso, #lucrari Picasso muzeu Paris, #muzeu Picasso Paris, #desene Pablo Picasso , #Muzee