Orasul natal al lui Lenin va gazdui muzee si magazine in memoria fostei URSS

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 08:46
1345 citiri
Orasul natal al lui Lenin va gazdui muzee si magazine in memoria fostei URSS

Ulianovsk, orasul in care s-a nascut Vladimir Ilici Lenin, va avea un cartier ce va gazdui muzee si magazine cu articole tipice erei comuniste, relateaza joi Deutsche Welle.

Propunerea privind crearea acestei zone care se va intinde pe 120 de hectare a fost deja prezentata guvernului rus, a spus directorul local pentru proiecte urbane, Serghei Lakovski. Costurile Muzeului Uniunii Sovietice sunt estimate la circa 60 de miliarde de ruble (circa 1,38 miliarde euro/1,85 miliarde dolari).

Guvernul si investitorii vor participa cu cate 50%, a spus Lakovski, director al Centrului de dezvoltare turistica din Ulianovsk. Potrivit planurilor sale, reamenajarea complexului muzeal existent va incepe la mijlocul anului 2014, urmand a fi finalizata in 2022, la implinirea a o suta de ani de cand s-a creat Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste (URSS), destramata in 1981.

Orasul doreste ca numarul turistilor sa creasca, de la 200.000, la peste un milion pe an.

Proiectul suscita insa controverse in Rusia, unde criticii sustin ca inca nu s-a analizat in profunzime istoria sovietica si, prin urmare, lipseste conceptul calauzitor in organizarea unui muzeu de acest tip.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#muzee Ulianovsk, #articole era comunista, #Vladimir Ilici Lenin , #Muzee