Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Muzeul Taranului Roman implneste 100 de ani

Muzeul Taranului Roman implneste 100 de ani


Muzeul National al Taranului Roman (MTR) marcheaza, duminica, printr-o ceremonie de dezvelire a unei placi memoriale, implinirea a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a cladirii institutiei.

Evenimentul va avea loc in prezenta principelui Radu al Romaniei.

"E un eveniment important pe care trebuie sa-l sarbatorim asa cum trebuie, deoarece cladirea Muzeului Taranului Roman este una de referinta, un monument impresionant de arhitectura al Bucurestiului", a declarat, vineri, directorul general al institutiei, Virgil-Stefan Nitulescu.

Potrivit istoricului institutiei, postat pe site-ul MTR, pe baza Decretului Regal nr. 2777 din 13 iulie 1906, semnat de regele Carol I, Mihail Vladescu, ministru al cultelor din acea vreme, il numeste pe Alexandru Tzigara-Samurcas director al Muzeului de Etnografie, de Arta Nationala, Arta Decorativa si Arta Industriala, care a functionat pe locul fostei monetarii a statului pana in 1912, cand se pune piatra de temelie a ceea ce avea sa devina cladirea "neo-romaneasca" a Muzeului de la Sosea - cum il vor alinta multa vreme bucurestenii.

Prin expozitiile temporare si colectiile sale vechi, dar si recente, prin targurile sale deja traditionale si promovarea "produselor taranului roman", prin activitatile sale cu copiii si, in curand, cu varstnicii, prin diversitatea actiunilor sale culturale (lansari de carte si dezbateri, concerte si filme antropologice, colocvii si seri culturale etc.), Muzeul National al Taranului Roman incearca sa se pastreze permanent in actualitate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1531 ori