Muzeul Satului se mandreste cu proiectul "Muzeul de langa Muzeu"

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 11:46
1568 citiri
Muzeul Satului se mandreste cu proiectul "Muzeul de langa Muzeu"

Cea mai mare realizare a Muzeului Satului de anul acesta este inaugurarea "Muzeului de langa Muzeu", care va fi finalizat in 2012, a afirmat, luni, intr-o conferinta de presa, directorul general al muzeului, dr. Paula Popoiu.

"La Muzeul Satului nu exista criza! La cei 75 de ani, muzeul nostru este o institutie tanara, cu personal tanar si profesionist, in care, anul acesta, ne-am bazat pe mai vechii nostri colaboratori, dar si pe noii veniti", a spus Popoiu, subliniind ca institutia pe care o conduce "a avut un an cu foarte multe actiuni".

Anul acesta, muzeul a depasit 330.000 de vizitatori, venind si foarte multe grupuri de straini, dar si televiziuni de peste hotare, precum cele franceza si turca, a spus Paula Popoiu, mentionand ca acestea au realizat o serie de filme documentare prin care au facut cunoscut muzeul si, implicit, Romania.

Muzeul a derulat programe si proiecte finantate din programe europene, din surse extrabugetare, foarte multe ateliere de pedagogie muzeala, fiind publicate si Cataloagele de colectie, Colectia de documente despre cercetarile lui Dimitrie Gusti si Colectia de Icoane ale muzeului.

Potrivit Paulei Popoiu, Muzeului Satului a derulat in 2011 Programul Civilizatiilor, incluzand: Thailanda, Mexic, Chile, SUA, Rusia.

In alta ordine de idei, Paula Popoiu a anuntat ca "s-a gasit Casa Saseasca", de la Dealul Frumos, judetul Sibiu, care, dupa ce va fi achizitionata, "va fi adusa in martie, la muzeu".

#Muzeul de langa Muzeu, #Muzeul Satului Dimitrie Gusti, #proiecte Muzeul Satului, #Paula Popoiu director muzeu , #Muzee