Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

20 mai - Noaptea Muzeelor

20 mai - Noaptea Muzeelor

Sambata asta poti merge la muzeele din Bucuresti pana la ora 23.30 si mai mult, le vizitezi fara sa platesti ( legitimatia de presa e inutila ).Noaptea Muzeelor, initiata anul trecut de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, prevede manifestari speciale si in Romania, nu doar in Franta ( peste 850 de muzee) si in celelalte tari europene (peste 810 de muzee):

Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) a pregatit o A"intalnire nocturna cu RembrandtA" (se implinesc 400 de ani de la nasterea lui).

Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) prezinta Dutch Instalation Art (o expozitie colectiva), iar de la ora 21.00, in fata intrarii muzeului incepe un video-maraton de zece ore (detalii afli daca mergi acolo). La 21.30, pe terasa MNAC va fi lansat numarul 3 al revistei Omagiu. Ce va urma? O noapte de party pe muzica electronica.

Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti aniverseaza 70 de ani si a pregatit expozitia numita De la vizibil la invizibil De asemenea vor fi prezentate obiceiuri de Sanziene.

Muzeul Taranului Roman si Muzeul National de Geologie au optat pentru un program comun de prezentare a calatoriei, sub toate aspectele. La primul vezi instalatia Dezorient Expres - Mircea Roman, expozitia Calator si proiectia multimedia - Calatorie prin lumea satuluiAtoate in acompaniamentul Tarafului lui Nasturica. La Muzeul de Geologie va fi deschisa expozitia Calator in lumea mineralelor.

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa organizeaza conferinta Hai-hui prin Beijing, dedicata patrimoniului cultural din capitala Chinei, si concursul Copiii licuricilor, in care micutii vor realiza

costume si deghizari fluorescente. In Sala Pestilor poti admira un spectacol de sunet si lumina.

Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) va fi deschis pana la ora 23.00. Surpriza? Ghizi vor fi elevii de liceu care s-au implicat, de-a lungul timpului, in manifestarile muzeului.

Muzeul Militar National e deschis sambata asta de la 19.30 la 01.00 si va prezenta expozitia Carol I si Armata Romana - 1866-1914. Tot aici poti viziona spectacolul de teatru Vanzatori ambulanti, de Murray Schisgal.

Blogul Alexandra Teodora

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 960 ori