Un tablou pictat de Pablo Picasso, vandut la licitatie cu 45 milioane de dolari

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 14:14
2627 citiri
Un tablou pictat de Pablo Picasso, vandut la licitatie cu 45 milioane de dolari

Un portret pictat in 1932 de Pablo Picasso, care o reprezinta pe "muza" lui Marie-Therese Walter, intitulat "Femme assise pres d'une fenetre", a fost vandut cu 28,6 milioane de lire sterline (45 milioane de dolari), la o licitatie organizata de casa Sotheby's, marti seara, la Londra.

Acest tablou in ulei, cu dimensiunile de 146 centimetri x 114 centimetri, considerat cel mai important din cadrul licitatiei de arta impresionista si moderna organizata de casa Sotheby's, era estimat la un pret cuprins intre 25 de milioane de lire sterline si 35 milioane de lire sterline. Tabloul, care apartinea unui colectionar european, a fost achizitionat prin telefon de un colectionar a carui identitate nu a fost dezvaluita.

Pictura face parte dintr-o serie de portrete care au dezvaluit publicului larg, cu ocazia unei expozitii organizate la Paris in 1932, relatia amoroasa dintre Picasso si Marie-Therese Walter, in perioada in care pictorul era casatorit cu balerina Olga Khokhlova.

Istoria tabloului

Tabloul, care a fost vandut in 1985 de nepoata pictorului, Marina, a fost scos apoi la licitatie de casa Christie's, la New York, in 1997, unde a fost adjudecat cu 7,4 milioane de dolari.

Pretul la care a fost vandut acest portret marti seara la Londra este departe de pretul atins de un alt tablou de Picasso, ce o reprezinta tot pe Marie-Therese, datand tot din anul 1932, intitulat "Nu au plateau du sculpteur", adjudecat cu 106,48 milioane de dolari pe 4 mai 2010 in cadrul unei licitatii organizate de casa Christie's la New York.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatii tablouri, #tablouri picasso, #portret iubita Picasso , #Licitatii arta