Un tablou de Pablo Picasso, vandut la licitatie cu 41,5 milioane de dolari

Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 11:59
2275 citiri
Un tablou de Pablo Picasso, vandut la licitatie cu 41,5 milioane de dolari

Tabloul "Nature morte aux tulipes", de Pablo Picasso, a fost vandut cu 41,5 milioane de dolari, la o licitatie organizata de casa Sotheby's la New York.

Realizat in 1932, in perioada de maturitate a artistului, tabloul, care o prezinta pe tanara amanta si muza a lui Picasso Marie-Therese Walter, a fost starul licitatiei de arta impresionista si moderna organizata de casa Sotheby's.

Opera era estimata la un pret cuprins intre 35 milioane de dolari si 50 milioane de dolari, informeaza lefigaro.fr.

Pentru celelalte lucrari, casa Sotheby's nu a obtinut insa succesul scontat: 30% dintre operele scoase la licitatie nu si-au gasit cumparatori, iar suma totala obtinuta - 163 de milioane de dolari - nu a egalat estimarile initiale ale specialistilor, cuprinse intre 169 milioane de dolari si 245 milioane de dolari.

O alta panza a maestrului spaniol, "Femme & la fenetre", ce o prezinta tot pe Marie-Therese Walter, a fost adjudecata cu 17,2 milioane de dolari. Tabloul bucolic "Champs de ble", de Claude Monet, a fost cumparat pentru 12,1 milioane de dolari.

O pictura a compatriotului sau Paul Cezanne, "Femme nue debout", a fost achizitionata cu 5,3 milioane de dolari.

Printre operele ramase nevandute figureaza doua picturi de Picasso - "Plant de tomate" (estimata intre 10 milioane de dolari si 15 milioane de dolari) si "Femme & la robe verte" (estimata intre 6 milioane de dolari si 8 milioane de dolari) -, dar si o panza de Cezanne - "La femme & l'hermine".

#vanzare tablou Picasso, #pret tablou Picasso, #licitatie tablou Picasso , #Licitatii arta