Un "Sarut" de Brancusi se liciteaza la New York, pornind de la 5 milioane de dolari

Luni, 05 Mai 2014, ora 12:16
1648 citiri
Un "Sarut" de Brancusi se liciteaza la New York, pornind de la 5 milioane de dolari

O versiune a sculpturii "Sarutul" (Le Baiser), de Constantin Brancusi, se numara printre operele scoase la vanzare de casa Christie's in licitatia de arta impresionisa si moderna care are loc saptamana aceasta, la New York.

Avand dimensiuni de aproximativ 36 x 24 centimetri, lucrarea a fost scoasa la licitatie la un pret de pornire de 5 milioane de dolari, organizatorii estimand sa obtina pe aceasta sculptura intre 5 si 8 milioane de dolari, potrivit Mediafax.

Realizata in ghips, este una dintre cele sase variante ale sculpturii, infatisand doi indragostiti imbratisati si uniti prin sarut.

"Tema sarutului este atat de importanta pentru Brancusi, a lucrat la ea aproape patru decenii. A tinut atat de mult la aceasta tema incat a devenit emblematica pentru personalitatea sa, avand simbolul inscriptionat pe cartile sale de vizita si pe scrisorile sale", a declarat Sharon Kim, director international al casei de licitatii Christie's.

Aceasta este a doua lucrare a artistului roman scoasa la vanzare de casa de licitatii Christie's la New York in ultimii doi ani. "Muza", o alta lucrare de referinta din creatia lui Brancusi, a fost vanduta pentru 12,4 milioane de dolari in 2012, fiind achizitionata de un colectionar privat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sculptura Sarutul, #licitatie arta, #sculptura Constantin Brancusi , #Licitatii arta