Un muzeu din Londra vinde ilustratii reproduse dupa "Birds of America"

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 21:01
1825 citiri
Un muzeu din Londra vinde ilustratii reproduse dupa "Birds of America"
Birds of America, cea mai scumpa carte vanduta din lume

Muzeul de Istorie Naturala din Londra a organizat o licitatie prin intermediul caruia a scos la vanzare 435 de ilustratii cu imagini din cartea celebrului artist John James Audubon, Birds of America.

Artistul este recunoscut pentru faptul ca a scris "Birds of America", cea mai scumpa carte din lume, vanduta anul trecut, pe 7 decembrie. Cartea a fost achizitionata pentru mai mult de 10 milioane de dolari. Recordul precedent apartinea aceleiasi carti, dar intr-o editie cu 10 ani mai veche, precizeaza Bloomberg.

Muzeul de Istorie Naturala din Londra a anuntat ca scoate la vanzare peste 400 de ilustratii desenate cu imagini care reproduc fidel modelele din volumul "Birds of America". Pretul pentru aceste opere porneste de la 200 de dolari pe bucata. Acesta cuprinde o mie de ilustratii a aproape 500 de specii de pasari, realizate in marime naturala.

Foile puse in vanzare de muzeu sunt imprimate pe o hartie speciala, de aproape 40 de centimetri inaltime. O foaie de acest tip, fara sa fie pictata costa aproximativ 80 de dolari, semnificativ mai putin decat originalul folosit de Audubon. Artistul a folosit hartie de 1000 de dolari. In lume mai exista doar 119 exemplare din :Birds of America", dintre care 108 sunt expuse in muzee.

#Birds of America record vanzare carte, #achizitii record, #licitatie obiecte lux , #Licitatii arta