Un bust de Giacometti s-a vandut la licitatie cu 3 milioane de euro

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 16:20
1416 citiri
Un bust de Giacometti s-a vandut la licitatie cu 3 milioane de euro
Sursa foto: Antena3.ro

Un bust realizat de artistul elvetian Alberto Giacometti, care o reprezinta pe Carolina, ultima lui muza, a fost vandut cu 3,7 milioane de franci elvetieni (3 milioane euro), la o licitatie organizata joi in orasul elvetian Lucerna.

Suma cu care a fost vandut acest bust din bronz a inclus taxele si comisioanele aferente, a precizat o reprezentanta a galeriei Fischer din Lucerna, organizatoarea licitatiei, informeaza AFP.

Opera era estimata la un pret cuprins intre 3 milioane de franci elvetieni si 5 milioane de franci elvetieni (2,5 milioane - 4,1 milioane euro).

Bustul a trecut din proprietatea unui colectionar elvetian intr-o colectie privata, insa nici numele fostului proprietar, nici cel al noului proprietar nu au fost dezvaluite.

Alberto Giacometti a cunoscut-o pe Caroline in 1958, pe vremea cand aceasta avea varsta de 20 de ani, iar el 57 de ani.

Cei doi au ramas impreuna pana la moartea artistului in 1966.

Bronzul a aparut ultima data pe piata in 1995, cand a fost vandut la licitatie de casa Sotheby's, la New York, pentru 320.00 de dolari.

Alberto Giacometti (1901-1966) a fost un sculptor ale carui opere se vand la cele mai mari preturi din lume. Bronzul sau "L'homme qui marche" a fost vandut la licitatie in 2010 la Londra cu pretul record de 104,3 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie sculptura Giacometti, #bust Carolina Giacometti, #vanzare licitatie bust Giacometti , #Licitatii arta