Top: Cele mai scumpe opere de arta vandute vreodata

Vineri, 04 Mai 2012, ora 18:38
6363 citiri
Top: Cele mai scumpe opere de arta vandute vreodata
"The Card Players", Paul Cezanne

Pictura intitulata "Strigatul", care dateaza din 1895, a creat valva in lumea artei, dupa ce un cumparator anonim a oferit 119,9 milioane de dolari, un record pentru casa de licitatii Sotheby, dar si pentru pictorul Edvard Munch.

Cu toate acestea, nu este nici pe departe cea mai scumpa opera de arta, iar majoritatea recordurilor s-au inregistrat in afara caselor de licitatii.

BusinessInsider prezinta top-ul celor mai scumpe picturi ale tuturor timpuilor:

8. Pictura "Garcon a la pipe" de Picasso a fost vanduta in cadrul unei licitatii Sotheby in 2004 pentru suma de 104 milioane de dolari. Se zvoneste ca seful de la Barilla Group ar fi cumparatorul.

7. Se pare ca miliardarul Lily Safra ar fi cumparat in secret sculptura "Walking Man I", vanduta in 2010 in cadul aceleiasi case de licitatii, tot pentru suma de 104 milioane de dolari.

6. "Nude, Green Leaves and Bust" de Picasso a fost vandut unui cumparator anonim in cadul unei licitatii Christie's, in 2010.

5. "Strigatul" de Edvard Munch se afla abia pe locul cinci in top-ul celor mai scumpe opere de arta. Cumparatorul anonim a oferit 119,9 milioane de dolari proprietarului picturii, omul de afaceri norvegian, Petter Olsen.

4 Ronald Lauder a cumparat in 2006 pictura lui Gustav Klimt, intitulata "Portrait of Adele Bloch-Bauer", pentru suma de 135 milioane dolari, chiar de la nepoata modelului pictat.

3. Producatorul David Geffen a vandut si "Woman III" de Willem de Kooning miliardarului Steven A.Cohen, pentru suma de 137,5 milioane de dolari, in 2006.

2. Tot Geffen a vandut pictura lui Jackson Pollock, intitulata "No. 5 1948" unui cumparator anonim, pentru suma de 140 milioane de dolari, in 2006.

1. In 2011, statul Qatar a cumparat pictura lui Paul Cezanne, "The Card Players", pentru suma de 250 milioane de dolari, de la magnatul grec George Embiricos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#opere de arta scumpe, #picturi scumpe, #licitatii scumpe, #picturi celebre , #Licitatii arta