Tonitza, Ressu si Pallady au adus, la o "prima strigare", 350.000 de euro Casei de licitatii de arta Grimberg

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 14:30
2833 citiri
Tonitza, Ressu si Pallady au adus, la o "prima strigare", 350.000 de euro Casei de licitatii de arta Grimberg
Tabloul "Gladiole", semnat de Nicolae Tonitza", este primul in topul vanzarilor de la licitatia Grimberg, fiind adjudecat pentru 75.000 de euro

La cateva saptamani de la deschiderea portilor, Casa de Licitatie si Galeria de Arta GRIMBERG a obtinut un volum de vanzari de 41,5% din totalul pieselor, cu o valoare insumata de aproape 350.000 de euro. Piesele de greutate au fost picturile unor autori romani consacrati, precum Nicolae Tonitza, Camil Ressu si Theodor Pallady.

"Putem spune, fara indoiala, ca prima licitatie organizata de Grimberg s-a bucurat de succes in randul colectionarilor, investitorilor si pasionatilor de frumos, ceea ce nu poate decat sa ne bucure si sa vina ca inca o confirmare a valorii aduse de catre Grimberg pe piata de arta din Romania. O vanzare de 41,5% din totalul loturilor, la un prim eveniment, este un rezultat foarte bun. In plus, dat fiind faptul ca inca mai exista negocieri pentru achizitionarea unor lucrari prezentate in cadrul licitatiei, ne asteptam ca aceasta cifra sa mai creasca." a declarat dl. Stefan Grimberg, fondator al Casei de Licitatie si al Galeriei de Arta Grimberg.

Top 5 cele mai scumpe opere vandute

Licitatia "Intalnire cu capodopere - Tablourile bune nu sunt niciodata scumpe... (Zambaccian)" a fost organizata de Casa de Licitatie si Galeria de Arta GRIMBERG in data de 10 decembrie 2013 la sala ArCub din Bucuresti si a inclus 142 de opere de pictura si sculptura de valoare, din arta plastica romaneasca. Dintre acestea, lucrarile care s-au vandut cu cele mai mari preturi, atat in cadrul licitatiei cat si in negocierile finalizate post-eveniment au fost:

1. Nicolae Tonitza -"Gladiole" - 5.000 Euro

2. Camil Ressu -"Peisaj cu sir de copaci" - 40.000 Euro

3. Theodor Pallady -"Dalii si caiet oranj"- 40.000 Euro

4. Samuel Mutzner -"Femeie in gradina" - 20.000 Euro

5. Gheorghe Petrascu -"Stanci la mare" - 20.000 Euro

#licitatie arta, #tablouri Tonitza, #tablouri Pallady , #Licitatii arta