Tablourile furate din Olanda nu au fost arse - declaratia surpriza a unui inculpat

Luni, 22 Iulie 2013, ora 15:31
1745 citiri
Tablourile furate din Olanda nu au fost arse - declaratia surpriza a unui inculpat
Tablourile furate din Olanda. Sursa foto: Revista Tango

Olga Dogaru, mama unuia dintre hotii care au furat mai multe tablouri din Olanda, si-a schimbat, luni, declaratia in dosar si a aratat in fata judecatorilor ca ea nu ar fi ars tablourile, asa cum a sustinut anterior intr-o declaratie data in fata procurorilor, care a fost prezentata in rechizitoriul trimis Judecatoriei Sector 3.

Avocatii celor trei au aratat instantei ca probele din acest dosar au fost administrate si acestia si-au recunoscut vinovatia, astfel ca nu s-ar mai impune mentinerea lor in arest, cu atat mai mult cu cat un complice si un alt presupus hot al tablourilor ar fi fost eliberati de autoritatile olandeze.

Olga Dogaru a aratat in fata instantei ca i-a fost teama pentru situatia fiului ei, Radu Dogaru, de la momentul arestarii acestuia, dar ca nu a avut nicio treaba cu furtul tablourilor. Ea a precizat ca a crezut ca-i face un bine daca intervine in rezolvarea problemei tablourilor.

Intrebata de presedintele completului de judecata ce s-a intamplat cu tablourile, Olga Dogaru a spus ca distrugerea acestora este cercetata intr-un dosar desprins din cel privind furtul, declarand: "Eu nu am ars tablourile".

Instanta Tribunalului Bucuresti urmeaza sa decida daca Eugen Darie, Radu si Olga Dogaru raman in arest sau vor fi judecati in libertate in dosarul privind furtul celor sapte tablouri.

In 15 iulie, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat si, in lipsa, pe Adrian Procop, in dosarul privind furtul celor sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimata la 18 milioane de euro.

Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Mihai Bitu si Olga Dogaru au fost trimisi in judecata in stare de arest preventiv.

Adrian Procop si Radu Dogaru sunt acuzati ca, in noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, au intrat prin efractie in Muzeul Kunsthal din Rotterdam, cu complicitatea lui Darie, de unde au furat sapte picturi in ulei si acuarele

#tablouri furate Olanda, #furtul secolului, #declaratie hot tablouri , #Licitatii arta