Tablou de Grigorescu, vandut cu aproape 200.000 euro

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 18:54
5508 citiri
Tablou de Grigorescu, vandut cu aproape 200.000 euro

Tabloul intitulat "Ciobanas cu turma de oi" de Nicolae Grigorescu s-a vandut cu 195.000 euro in cadrul primei licitatii internationale Artmark, aceasta desfasurandu-se atat in Bucuresti, cat si in Chisinau.

Licitatia a reprezentat, in acelasi timp, si o premiera in piata de arta regionala cu un total de circa 1,35 milioane de euro si o rata de adjudecare de 96% din numarul loturilor.

Peste 1.000 de iubitori de arta de patrimoniu din Bucuresti si Chisinau s-au intrecut la o licitatie organizata in premiera de Artmark pentru pietele de arta din Romania si Moldova.

Vanzarile totale au atins 1.332.400 euro, cea mai mare suma de bani obtinuta in urma unei licitatii Artmark in 2012, fiind adjudecate 185 de loturi. Evenimentul a durat aproximativ cinci ore, in care ofertele s-au succedat rapid, alternand intre cele doua capitale.

Piesa centrala a licitatiei, opera "Ciobanas cu turma de oi", semnata de Nicolae Grigorescu, pictura celebra din 1901, a fost vanduta cu 195.000 de euro, intrand astfel pe locul noua in clasamentul celor mai scumpe opere de arta vandute la o licitatie in Romania. Tabloul a fost adjudecat de o persoana din Chisinau.

100.000 euro pentru "Nud vazut din spate"

La fel de importanta a fost si opera "Nud vazut din spate", semnat de Nicolae Tonitza, tablou care a fost adjudecat cu 110.000 euro, a saptea cea mai valoroasa opera a pictorului.

Pictura "Jucatoarea de sah" de Alexandru Ciucurencu a fost insa opera care s-a adjudecat pentru o suma mult superioara celei estimate initial, si anume cu 60.000 euro.

Printre celelalte opere vandute se numara zeci de tablouri adjudecate pentru sume intre 25.000 si 40.000 euro, picturi semnate de Iosif Iser, Camil Ressu, Theodor Pallady, Nicolae Darascu, Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza si Stefan Dumitrescu.

Conform reprezentantilor Artmark, rezultatele Licitatiei de Vara 2012 inscriu noi performante in piata romaneasca de arta, incheind cu succes primul proiect international al casei de licitatii.

"Ultima licitatie majora a anului pietei de arta 2011-2012 a vazut realizata o prima etapa in planul de extindere regionala Artmark. Adjudecarile participantilor de la Chisinau au totalizat o valoare semnificativa, la care a contribuit, desigur, lotul principal al editiei, "Ciobanas cu turma de oi", a declarat Manuela Plapcianu, CEO Artmark

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tablouri scumpe, #licitatie arta Bucuresti Chisinau, #licitatie arta Artmark, #licitatie vara Artmark , #Licitatii arta