Tablita chinezeasca, vanduta cu peste un milion de euro, la o licitatie in Franta

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 16:44
1967 citiri
Tablita chinezeasca, vanduta cu peste un milion de euro, la o licitatie in Franta

O tablita chinezeasca, obiect decorativ si de meditatie din secolul al XVIII-lea, provenind probabil de la curtea imperiala chineza, a fost adjudecata, duminica, cu peste 1 milion de euro, la o licitatie organizata in orasul francez Chartres, informeaza AFP.

Acest obiect dreptunghiular cu dimensiunile de 26 centimetri x 18 centimetri este confectionat din lemn si are in centrul sau un disc din jad alb, de un diametru de 13,5 centimetri, a precizat Pascal Maiche, unul dintre organizatorii licitatiei. Discul are gravat pe spatele sau o poezie scrisa de imparatul Qianlong si provine probabil de la curtea imperiala chineza.

Obiectul a fost adjudecat cu 1,04 milioane de euro (1,248 milioane de euro, dupa achitarea taxelor).

El apartinea unui client obisnuit al salilor de licitatii, care locuieste in regiunea Chartres si care a dorit sa il vanda, dupa ce s-a mutat din casa in care locuia. "Credea ca obiectul avea o oarecare valoare", intrucat obiectul se afla in familia sa inca din anul 1860, a precizat Pascal Maiche.

Estimata la o suma cuprinsa intre 50.000 de euro si 80.000 de euro, tablita a depasit toate asteptarile specialistilor, in aceasta licitatie foarte stransa, disputata intre sapte colectionari care s-au "luptat" pentru a o obtine, licitand prin telefon din Extremul Orient.

Castigatorul se afla in sala: un cuplu de taiwanezi, care dorea initial sa liciteze prin telefon, dar care a decis in cele din urma sa faca deplasarea, ajungand la Chartres in cursul zilei de sambata.

Licitatia a fost organizata de Galerie de Chartres.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie arta, #licitatie obiecte China, #licitatie tablita chinezeasca, #licitatie arta Franta , #Licitatii arta