Scrisori trimise de Einstein unei organizatii anti-naziste, scoase la licitatie

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 20:19
1565 citiri
Scrisori trimise de Einstein unei organizatii anti-naziste, scoase la licitatie

Trei scrisori adresate de celebrul fizician si teoretician german Albert Einstein unei organizatii anti-naziste din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial vor fi scoase la licitatie, pe 31 ianuarie, la Los Angeles, au declarat reprezentanti ai casei Nate D. Sanders.

Albert Einstein (1879 - 1955) a trimis respectivele scrisori pe adresa lui August Hamelberg, membru al asociatiei americano-germane "Prietenii Adevarului", cu sediul in Cincinnati (Ohio).

In scrisorile datate 1934, 1935 si 1939, care vor fi scoase la licitatie marti, Einstein face elogiul luptei de propaganda anti-nazista.

"Munca dumneavoastra este cu atat mai onorabila cu cat necesita nu doar investitii financiare, ci si curaj si incredere", a scris fizicianul.

Albert Einstein a publicat, in 1905, teoria relativitatii restranse, completata in 1915 cu teoria relativitatii generalizate , in care a afirmat ca timpul accelereaza sau incetineste in functie de viteza de deplasare a unui obiect in spatiu, relativ la pozitia unui alt obiect. Teoria relativitatii a lui Einstein se afla la originea a numeroase romane science-fiction, care pun accentul pe distorsiunea timpului si a spatiului.

Anterior, o scrisoare a lui Albert Einstein, din 1939, despre "abominabilul pericol" nazist, a fost vanduta la licitatie pentru 14.000 de dolari, in octombrie, la Los Angeles.

#licitatii scrisoare Einstein, #scrisori Einstein, #scrisori anti naziste , #Licitatii arta