Romanii au cheltuit 11 milioane de euro la licitatiile de arta

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 13:07
1661 citiri
Romanii au cheltuit 11 milioane de euro la licitatiile de arta

Romanii iubitori de arta au cheltuit 11 milioane de euro la licitatiile Artmark de arta romaneasca din 2011, o suma dubla in comparatie cu anul trecut.

Vanzarile inregistrate de cele 25 de licitatii de arta romaneasca organizate de Artmark anul acesta a adus si numeroase recorduri semnificative pentru piata de arta din Romania, informeaza un comunicat de presa, remis Business24.ro.

Astfel, un colectionar de arta romaneasca a achizitionat "In iatac" de Nicolae Tonitza la pretul de 290.000 de euro, cel mai mare pret de adjudecare ale unei opere de pictura romaneasca.

Printre alte capodopere picturale vandute la preturi mari se numara, tablourile "Carciuma la Rucar" si "Pastorita", semnate de Nicolae Grigorescu, si vandute la pretul de 230.000 de euro si respectiv 175.000 de euro.

Suma totala de 11 milioane de euro incasata din vanzarile de picturi romanesti semnate de pictori romani celebri reprezinta o suma dubla fata de anul trecut, ceea ce indica o crestere a popularitatii si valorii artei romanesti.

#nicolae grigorescu, #licitatii Artmark, #Nicolae Tonitza, #licitatie arta, #licitatie Tonitza , #Licitatii arta