Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piese rare de colectie la licitatiile Artmark din luna mai

Piese rare de colectie la licitatiile Artmark din luna mai


In perioada 15 - 17 mai, Artmark organizeaza patru licitatii pentru iubitorii de arta in cadrul carora vor fi expuse capodopere si piese rare de colectie.

Aproximativ 400 de loturi captivante, constand in opere de pictura, arta decorativa in argint, mobilier, obiecte de colectie si curiozitati au fost selectionate pentru cele patru licitatii.

In prima zi are loc licitatia "Vechi Maestri ai Picturii Romanesti (sec. XVIII - XIX)", care aduce 37 de loturi remarcabile, provenind din colectii private importante.

"Nimfa in iarba" de Nicolae Grigorescu, opera estimata la 30.000 - 60.000 de euro, este una dintre piesele centrale ale licitatiei. Opera reprezinta un nud in peisaj si aminteste de temele Scolii de la Barbizon.

Printre operele prezentate la aceasta licitatie se numara peisajul "Margine de Campulung", care ii apartine lui Nicolae Grigorescu (30.000 - 60.000 de euro), "Potretul unui dregator fanariot", de Anton Chladek (6.500 - 8.500 de euro), "Portretul de familie al unui boier muntean, din perioada pasoptista", realizat de Niccolo Livaditti (5.000 - 7.000 de euro).

In aceeasi zi cu Licitatia "Vechi Maestri ai Picturii Romanesti (sec. XVIII - XIX)" va avea loc si prima parte a Licitatiei "Opere in Argint", care va continua si in urmatoarea seara, la Athenee Palace Hilton din Bucuresti.

Cea de-a treia zi ii asteapta pe participanti la Licitatia de Mobilier si Accesorii de Birou si Licitatia "Cabinetul de Curiozitati", care se vor desfasura la Palatul Cesianu-Racovita din Bucuresti.

Incepand de maine, iubitorii de arta pot vizita expozitiile licitatiilor la sediul Artmark din Palatul Cesianu-Racovita. Expozitia este deschisa pana pe data de 14 mai, intre orele 11:00 - 21:00.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3312 ori