Piese de colectie scoase la licitatie in weekend

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 00:00
1845 citiri
Piese de colectie scoase la licitatie in weekend

Daca sunteti in cautarea unui obiect deosebit, a unor piese de colectie, capodopere de arta sau obiecte de decor unice, mai multe case europene de licitatie organizeaza weekend-ul acesta licitatii ce expun loturi interesante de obiecte de arta.

In ceea ce priveste piesele de mobilier si decor, licitatiile organizate duminica in Franta, la Versailles si respectiv in Belgia, la Namur, ofera ocazia de a achizitiona piese din secolul al XVII lea.

In acest sens, mentionam casetele de bijuterii in stilul Louis IV, din secolul XIX, estimate la 30.000 de euro si un birou tip secretar, din lemn de trandafir cu usi batante si ornamente de bronz aurit, datand din secolul al XVIII lea si estimate la 40.000 de euro.

Caseta de bijuterii, stil Louis IV

De asemenea, in cadrul licitatiei de duminica, de la Versaille, puteti achizitona diverse vase de portelan din secolul al XVII lea, vitrine din lemn aurit sau scaune sculptate in lemn, cu aplice de perle (1.500 euro), precum si oglinzi cu rame de lemn aurit, in stilul Louis XV, estimate la 2.000 de euro, diferite ceasuri de birou, din secolul al XIX lea, realizate in bronz aurit, la preturi estimate intre 1.000 si 5.000 de euro.

Dintre operele plastice si de sculptura licitate in acest weekend in Europa, cele mai interesante sunt sculptura lui Salvador Dali, "Rinocer comsmic", estimata la 15.000 de euro, o carte postala reprezentand o femeie sezand, semnata de Pablo Picasso, estimata la 1.000 de euro, acuarele realizate de Simone Pomardi, important pictor Italian din secolul XVIII-XIX (5.000 de euro), remarcabilul tablou "Calle de pueblo", semnat de Eliseo Meifren Roig, si estimate la 2.000 de euro, dar si fotografii originale ale lui Salvador Dali, din anii 1943-1945, cu preturi estimative de circa 150 de euro.

"Rinocer cosmic", de Salvador Dali

In plus fata de operele de mai sus, licitatia ce se va desfasura in Marsilia va expune panze ale reprezentantilor Scolii Franceze si Scolii Orientale din secolul XIX , piesa forte a lotului, estimata la 50.000 de euro, fiind panza "Kerrek 1945", semnata de Victor Vasarely, in timp ce la Lion, se va licita un peisaj cu mlastini de Emil Nolde pornind de la 80.000 de euro.

Emil Nolde

Pentru cei pasionati de degustari si bauturi rafinate, miercuri, casa de licitatii Artcurial scoate la vanzare la Paris vinuri si bauturi alcoolice cu vechime de peste 100 de ani.

Printre piesele forte ale lotului expus miercuri se numara sticlele de vin Chateau Cheval Blanc din 1900, estimate la 2.500 euro sticla, vin Chateau Lafite Rothschild, din 1858, estimat la 4.500 euro sticla, vin Chambertin, Grand Cru din 1919 cu un pret estimativ de 1.700 euro, dar si coniacul Grande Champagne, imbuteliat in 1834 si estimate la 1.300 euro sticla.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie Europa, #licitatii arta , #Licitatii arta