Picturi de Salvador Dali, indisponibile publicului, vandute la licitatie la Londra

Joi, 16 Mai 2013, ora 09:32
4332 citiri
Picturi de Salvador Dali, indisponibile publicului, vandute la licitatie la Londra

Un numar de 14 tablouri originale realizate de pictorul spaniol Salvador Dali si care pana in prezent nu au fost vazute de public vor fi scoase la licitatie la Londra pe data de 18 iunie,.

Vanzarea operelor, acuarele infatisand fructe, se va realiza in cadrul unei licitatii cu tema "Arta Moderna si Impresionista", organizata de casa Bonhams. Fiecare tablou are o valoare estimata cuprinsa intre 40.000 si 70.000 de lire sterline anunta portalul artdaily.org.

La prima vedere, cele 14 tablouri din seria "FruitDali" par sa fie picturi decorative conventionale, dar ele ascund o digresiune a realitatii, fructele si florile pictate de Dali capatand trasaturi antropomorfice. Picturile ilustreaza o versiune sinistra si deformata a vietii.

Dali a spus odinioara despre modul sau particular de a reprezenta lumea ca vede "infatisarea umana in copaci, in animale, iar animalul si vegetalul in fiinta umana", reaminteste directorul departamentului de arta impresionista al Casei Bonhams, William O'Reilly, acesta subliniind ca tablourile respective sunt "o ilustrare fabuloasa a orientarii artistice" a pictorului.

Dali a fost exponentul cel mai exotic al suprarealismului. Criticii de arta pun comportamentul sau artistic excentric pe seama unei copilarii dificile. El a avut un frate mai mare, pe care il chema tot Slavador, care a murit cu noua luni inainte de nasterea lui. La varsta de cinci ani, Dali a fost dus la mormantul fratelui sau si acolo i s-a spus ca el este reincarnarea acestuia. De atunci, in proprii sai ochi, Dali s-a vazut el insusi un exemplar distorsionat al fratelui decedat.

#licitatie picturi Dali, #tablouri Dali fructe, #licitatie casa Bonhams, #licitatie picturi moderne impresioniste , #Licitatii arta