Pictorii Tonitza, Pallady sau Sirato, in continuare vedetele licitatiilor. La ce preturi se vand tablourile

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 17:01
3436 citiri
Pictorii Tonitza, Pallady sau Sirato, in continuare vedetele licitatiilor. La ce preturi se vand tablourile

Licitatia de Vara organizata, marti seara, de Casa Artmark a inregistrat vanzari totale de 750.000 de euro, rata de adjudecare fiind de 93%, iar unul dintre cele mai importante rezultate a fost vanzarea tabloului "Noapte buna!", de Nicolae Tonitza, pentru 90.000 de euro.

Tabloul "Noapte buna!", de Nicolae Tonitza, a fost vandut pentru suma de 90.000 de euro marti seara, la Licitatia de Vara a casei Artmark din Capitala, informeaza site-ul organizatorului. Estimata intre 70.000 - 120.000 de euro, lucrarea a avut un pret de pornire sub valoarea minima a evaluarii.

"Esenta operei 'Noapte buna!' este concentrata in imaginea ochilor deosebit de expresivi, prin care transpare o lumina interioara a unui univers indescifrabil, plin de nedumeriri. Figurile celor doua personaje sunt proiectate - aici intrezarim acea calitate scenografica pe care o are compozitia artistului, dezvoltata intr-un regim decorativ accentuat - intr-un registru cromatic puternic si vibrant.

Tematicile par ca se intersecteaza, portretul fiind tratat asemeni acelor naturi statice de la mijlocul anilor '20, reprezentative pentru stilul racordat la specificului traditional. Scoarta taraneasca, cu ale sale modele florale si geometrice, reuseste sa puncteze atat importanta creatiei populare, cat si fondul decorativ uzitat nu o data de Tonitza", se arata pe site-ul casei de licitatii.

Tablouri de Pallady, Sirato, Petrascu, Ressu si Iosif Iser, vandute la un pret de peste 15.000 de euro

De asemenea, un rezultat important al licitatiei este tabloul "Narcise si lalele", al lui Theodor Pallady, adjudecat pentru suma de 33.000 de euro.

Totodata, la Licitatia de Vara a casei Artmark au fost vandute lucrari precum "Tataroaice la Mangalia", a lui Francisc Sirato, pentru suma de 27.000 de euro, "Interior la Targoviste", de Gheorghe Petrascu, pentru 17.000 de euro, "Odihna la camp", de Camil Ressu, pentru 22.000 de euro si "Arlechin", a lui Iosif Iser, pentru suma de 16.000 de euro.

Oferta Licitatiei de Vara a inclus 204 loturi, printre care si lucrari semnate de Corneliu Baba, Sabin Balasa, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Octav Bancila, Nicolae Darascu.

#licitatie tablouri Artmark, #licitatie pictori romani, #licitatie Noapte buna Tonitza, #pret tablouri licitatie arta, #tablou Pallady licitatie , #Licitatii arta