Pianul la care au cantat in duet Chris Martin si Bono, vandut la licitatie cu 1,9 milioane de dolari

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 17:38
1371 citiri
Pianul la care au cantat in duet Chris Martin si Bono, vandut la licitatie cu 1,9 milioane de dolari

Un pian la care au cantat Chris Martin, solistul trupei Coldplay, si Bono, solistul trupei U2, a fost vandut cu 1,9 milioane de dolari de casa Sothesby's, la New York, in cadrul evenimentului The (Red) Auction, banii fiind destinati proiectelor umanitare din Africa.

Chris Martin si Bono au interpretat impreuna un cover al piesei "Perfect Day" de Lou Reed si o versiune originala a piesei "Beautiful Day" a trupei U2 la un pian Parlor, care a fost vandut la licitatie pentru suma de 1,9 milioane de dolari filantropului Stewart Rahr, care sprijina Fondul global al luptei impotriva SIDA in Africa, informeaza contactmusic.com.

Cei doi cantareti au sustinut recitalul in cadrul evenimentului The (Red) Auction, care a celebrat designul si inovatia, sambata seara, la New York.

"Jony (Jonathan Ive, n.r.) si Marc (Marc Newson, n.r.) sunt The Beatles si The Stones din lumea designului. Banii adunati sunt o ancora de salvare, la propriu, pentru atata lume, dar asemenea seri servesc de asemenea ca memento al oportunitatii istorice pe care o avem de a pune capat maladiei SIDA", a declarat Bono, care a curatoriat licitatia, alaturi de Jonathan Ive si Marc Newson.

In cadrul licitatiei, s-a vandut si o chitara Zero Generation, cu autograful lui Bono, pentru suma de 250.000 de dolari.

Printre celelalte obiecte scoase la licitatie s-au aflat si o casca din "Razboiul stelelor", semnata de George Lucas, vanduta cu 245.000 de dolari.

La eveniment au fost prezenti peste 1.000 de invitati, inclusiv vedete de prim rang, precum Harrison Ford, Meg Ryan, Courtney Love si Hayden Panettiere, care au strans 13 milioane de dolari in beneficiul Global Fund to Fight Aids, Tuberculosis and Malaria.

Suma totala, 26 de milioane de dolari, a fost obtinuta dupa ce directorii Fundatiei Bill si Melinda Gates au decis sa dubleze suma obtinuta la licitatie.

Suma totala obtinuta va fi destinata combaterii tuberculozei si malariei din tarile africane.

Bono este solistul si chitaristul trupei U2, infiintata in 1972, alaturi de basistul Adam Clayton, Larry Mullen Jr. (tobe) si chitaristul The Edge. Trupa a castigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy si a vandut peste 150 de milioane de albume.

Chris Martin este solistul trupei Coldplay, care ii are in componenta pe Guy Berryman, Jonny Buckland si Will Champion. De la infiintarea in 1998, formatia a vandut mai mult de 50 de milioane de discuri in toata lumea si a castigat numeroase trofee, inclusiv sapte premii Grammy si sapte Brit Awards.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#solist Chris Martin, #duet Chris Martin Bono, #licitatie pian , #Licitatii arta