Pasionat de arta? Francezii te asteapta cu licitatii, in acest weekend

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 00:00
2269 citiri
Pasionat de arta? Francezii te asteapta cu licitatii, in acest weekend
Maurice Lemaitre, "Danseaza, fii trist, danseaza", 1.500 de euro

La licitatiile organizate in acest weekend in Franta, amatorii de arta pot gasi piese avangardiste interesante, in timp ce melomanii pot achizitiona instrumente muzicale ce au apartinut unor muzicieni faimosi.

Sambata, 4 februarie, casa de licitatii Leclere organizeaza la Marsilia o licitatie de muzica, incluzand discuri vechi, afise retro si instrumente muzicale.

Astfel, daca indragesti muzica clasica, puoti cumpara de aici vioara italieneasca, ce a apartinut muzicianului de talie internationala Angelo Radrizzani, realizata la Vevey, in Elvetia in 1899, la pretul estimativ de 6.000 de euro.

Afisele vintage cu concerte de jazz, opera si muzica clasica au preturi ce variaza intre 150 si 300 de euro. Sunt socase la licitatie diverse instrumente muzicale, printre cele mai ravnite fiind o lira din lemn, realizata in 1885, estimata la 200 de euro, un clarinet din secolul XX la 2.000 de euro dar si un fonograf din 1920, cu design retro estimat la 120 de euro.

Tot sambata, are loc la Lyon o licitatie de pictura si arta grafica, organizata de De Baecque & Associes. Cea mai interesanta piesa a lotului o reprezinta lucrarea "Parcela de cosmos", realizata de Caroline Lonchambon, estimata la 15.000 de euro.

Amatorii de vinuri, pot participa la licitatia organizata de casa LAC Paris, duminica, in Orasul Luminilor.

Aici puoti achizitiona o sticla de vin de Bourgogne rosu sau alb, cu o vechime de circa 20 de ani, la preturi intre 60 si 80 de euro dar si un set de doua sticle de vin Gaillard Pierre Cote-Rotie "Cote Brune et Blonde", din 1991, la 300 de euro.

In ceea ce priveste oferta de sampanie, poti achizitiona o sticla de sampanie Selosse Jacques Grand Cru, la un pret care porneste de la 70 de euro sau sampanie Bollinger "Grande Annee", din 1988, cu acelasi pret de pornire.

Casa de licitatie Cornette de Saint Cyr organizeaza luni la Paris, o licitatie de arta avangardista, unde vor fi scoase la vanzare tablouri de pictori rusi si francezi, cat si fotografii avangardiste, cu preturi variabile intre 200 si 300 de euro.

Antonina Sofronova, "Compozitie", pret: 15.000 de euro

In ceea ce priveste tablourile, printre cele mai interesante piese se numara lucrarea "Compozitie", de Antonina Sofronova, estimata la 15.000 de euro sau lucrarea abstracta, in acuarela, a lui Ilya Tchachnik, estimata tot la 15.000 de euro.

De asemenea, in cadrul licitatiei, vor fi expuse si cateva lucrari de Maurice Lemaitre, cunoscut pictor francez contemporan. Lucrarile sale, "Inimaginabil", "Danseaza, fii trist, danseaza" sau "Constatare" au preturi estimative de circa 1.500 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatii weekend, #licitatii arta, #arta avangardista, #licitatii instrumente muzicale, #licitatii sampanie , #Licitatii arta