Obiecte decorative in stil Art Nouveau si tablouri celebre, la licitatia Goldart

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 00:00
4963 citiri
Obiecte decorative in stil Art Nouveau si tablouri celebre, la licitatia Goldart

Sfesnice, obiecte tribale africane, dar si tablouri semnate de Gheorghe Petrascu, Marius Bunescu sau Eustatiu Stoenescu pot fi admirate si cumparate la licitatia "Valori traditionale" organizata de Goldart.

Licitatia este impartita in doua parti: "Licitatia de Arta Decorativa" organizata pe 10 octombrie la Galeria Goldart si "Licitatia de Pictura si Sculptura" ce va avea loc pe 11 octombrie la hotelul Marshall Garden din Bucuresti.

Prima seara este dedicata obiectelor decorative. Poti cumpara la aceasta licitatie lucrari reprezentative pentru stilurile Art Nouveau si Art Deco.

"O sa avem 2-3 licitatii pe an si de obiecte de arta decorativa. De aceasta data avem multe piese de Art Deco si Art Nouveau. Printre curiozitati se numara doua pipe din Camerun, o geanta de doctor cu initialele acestuia, un sfesnic de semineu Ludovic al XV-lea, deosebit de frumos si intr-o stare excelenta.

Sunt piese disparate, dar care pot sa intregeasca diverse interioare, sa le dea eleganta, rafinament si sa aminteasca de inceputul de secol si de arta de a trai de atunci", a declarat Luminita Ghildus, managerul Casei de licitatii Goldart pentru Business24.

In cea de-a doua seara sunt scoase la vanzare picturi celebre. Cea mai valoroasa lucrare a licitatiei este un tablou semnat de Eustatiu Stoenescu, estimat la un pret de 33.0000 de euro.

"Tabloul prezinta portretul lui Eustasiu Stoenescu, cel mai important pictor al nostru de portrete. Cele mai frumoase portrete de femei au fost facute de Eustasiu Stoenescu care apare destul de rar pe piata noastra de arta. Lumea il tezaurizeaza tocmai pentru ca este foarte valoros", a precizat Ghildus.

Un tablou semnat de Gheorghe Petrascu, un peisaj de case din Sighisoara, estimat la un pret de 11.000 de euro se numara printre cele mai valoroase lucri scoase la vanzare.

"Peisajul este plin de culoare si armonie, in stilul peisajelor lui Petrascu. Pretul nu este mare pentru lucrare. Sunt mai putin frecvente peisajele dintr-un anume oras. El a mai facut peisaje din orase de la mare, dar pe care nu le poti localiza. Acesta este localizabil", a adaugat managerul Goldart.

Portretele de tarani realizate de Schweitzer Cumpana sunt alte lucrari importante pe care le poti cumpara la evenimentul organizat de Goldart. Pretul minim pe care trebuie sa il platesti pentru acest tablou este de 9.000 de euro.

#licitatie Goldart, #obiecte licitatie Goldart, #Ghildus licitatie Goldart , #Licitatii arta