O scrisoare a poetului Edgar Allan Poe, vanduta cu 164.000 dolari

Vineri, 18 Mai 2012, ora 14:01
1125 citiri
O scrisoare a poetului Edgar Allan Poe, vanduta cu 164.000 dolari

O scrisoare pe care Edgar Allan Poe a expediat-o in 1837 editorului-sef al unei reviste pentru femei, foarte populara in acea vreme, a fost vanduta la licitatie pentru suma de 164.000 de dolari.

Allan Poe i-a trimis editoarei Sarah Josepha Hale, ea insasi o figura cunoscuta din literatura americana si autoare a poeziei pentru copii "Mary Had a Little Lamb", o scrisoare redactata pe o singura pagina, in care refuza invitatia acesteia de a publica un articol in revista pe care ea o edita in acea vreme.

Licitatia a fost organizata miercuri, de casa RR Auctions, cu sediul in New Hampshire.

In acea scrisoare redactata cu opt ani inainte de publicarea celebrului sau poem "The Raven", Edgar Allan Poe, pe atunci critic literar pentru o revista din Richmond, ii explica lui Hale faptul ca era prea ocupat cu proiectele sale literare si ca fusese bolnav in ultimele luni.

Godey's Lady's Book, revista pe care o publica Sarah Josepha Hale, era una dintre cele mai populare publicatii pentru femei din acea vreme si prezentase deja articole scrise de autori americani consacrati, precum Nathaniel Hawthorne, Oliver Wendell Holmes si Washington Irving.

Scrisoarea a fost achizitionata de un colectionar de pe coasta de vest a Statelor Unite, care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

Un document care continea primele opt strofe din poezia "For Annie" de Allan Edgar Poe, scrise de mana, s-a vandut cu 690.000 de dolari in 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Edgar Allan Poe scrisoare, #scrisoare Allan Poe licitatie , #Licitatii arta