O pendula din 1835, vanduta cu pretul record de 6,8 milioane de dolari

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 08:10
2333 citiri
O pendula din 1835, vanduta cu pretul record de 6,8 milioane de dolari

O pendula fabricata in 1834 de firma elvetiana Breguet a fost vanduta cu 6,8 milioane de dolari - un record de pret pentru un astfel de ceas - la o licitatie organizata de casa Sotheby's, marti, la New York, informeaza Reuters.

Pendula, un model Duc D'Orleans din gama "Sympathique", era estimata de reprezentantii casei Sotheby's la pretul de 5 milioane de dolari.

Vanduta in 1999, de Time Museum din orasul Rockford, din statul american Illinois, cu 5.777.500 de dolari - un record de pret pentru acea vreme -, pendula, colorata in auriu si rosu, a reprezentat punctul central al acestei licitatii de ceasuri organizate de casa Sotheby's.

Licitatia a generat incasari totale de 11,7 milioane de dolari.

Organizatorii licitatiei nu au dat publicitatii identitatea noului cumparator, declarand insa ca pendula a fost achizitionata de un muzeu privat.

Pendulele din gama "Sympathique", foarte rare, au contribuit din plin la celebritatea producatorului de ceasuri Abraham-Louis Breguet.

Avand o inaltime de aproape 60 de centimetri, acest model este unul dintre cele 12 modele "Sympathique" care mai exista in zilele noastre. Ceasurile si pendulele fabricate de casa Breguet erau comandate de casa regala spaniola, familia imperiala rusa, imparatul Napoleon Bonaparte si de regele George al IV-lea din Marea Britanie.

Un alt model de valoare vandut in cadrul aceleiasi licitatii a fost un ceas de mana Patek Philippe din aur de 18 carate, cu un diametru de 46 milimetri, realizat in 1955, care a fost achizitionat cu 962.500 de dolari, depasind cu mult estimarile specialistilor.

Alte sase ceasuri de mana s-au vandut cu peste 100.000 de dolari fiecare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzare pendula licitatie, #Duc D Orleans Sympathique, #pendula 1835 , #Licitatii arta