O noua Casa de Licitatie si Galerie intra pe piata romaneasca de arta

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 11:51
1988 citiri
O noua Casa de Licitatie si Galerie intra pe piata romaneasca de arta
Stefan Grimberg si pictura lui Tonitza "Fata in rosu"

GRIMBERG intra pe piata romaneasca de arta prin lansarea unei Case de Licitatii si a unei Galerii de Arta ce vor avea in portofoliu o serie de piese de colectie rare, printre care se numara picturi si sculpturi apartinand unor artisti romani de renume.

Inaugurarea Galeriei de Arta a avut loc recent prin vernisajul expozitiei "Capodopere ale picturii romanesti, intre academism si modernism" ce a adus in prim plan obiecte de arta romaneasca ale unor nume celebre precum Gheorghe Tatarescu, Theodor Aman, Constantin Artachino, Nicolae Vermont, Samuel Mutzner, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Darascu, Ion Tuculescu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Leon Alexandru Biju, Tibor Erno, Jozsef Klein, Corneliu Baba.

Pe langa Galeria de Arta, GRIMBERG va deschide si o Casa de Licitatie care va desfasura prima sesiune pana la finele acestui an. Licitatiile vor include, intr-o prima etapa, pictura si sculptura de valoare, din plastica romaneasca, acestora adaugandu-li-se in licitatiile ulterioare, piese de arta decorativa, orfevrarie, orologerie, bibliofilie, etc.

Estimarea fondului de licitatie, care include lucrari extrem de valoroase incredintate de catre colectionari Casei de Licitatie GRIMBERG, in urma unui parteneriat de peste 20 de ani, poate fi situata in jurul cifrei de 5 milioane de euro.

"Casa de Licitatie si Galeria de Arta GRIMBERG isi propun sa reaseze artele plastice romanesti pe o scara solida a valorilor autentice si sa eradicheze piata locala de falsurile din ce in ce mai numeroase care au invadat-o, oferind investitorilor si amatorilor de frumos certitudini asupra autenticitatii si valorii artistice"a declarat Stefan Grimberg, fondatorul Casei de Licitatie si Galeriei de arta.

#casa licitatie Grimberg, #deschidere galerie arta, #licitatii arta, #piata obiecte arta Bucuresti , #Licitatii arta