Lucrarea "Strada iarna" a lui Theodor Pallady, scoasa la licitatie

Marti, 25 Februarie 2014, ora 17:05
3033 citiri
Lucrarea "Strada iarna" a lui Theodor Pallady, scoasa la licitatie

Lucrarea "Strada iarna" a lui Theodor Pallady va fi scoasa la licitatie miercuri seara, la Casa Capsa, informeaza un comunicat al ARA Art Collection.

Lucrarea (lotul 85) este inclusa in selectia rafinata de arta romaneasca si universala oferita spre vanzare in licitatia numarul 18 a casei de licitatii ARA Art Collection. Licitatia are loc la ora 19,00. Opera va putea fi studiata in expozitia deschisa marti si miercuri, inainte de inceperea licitatiei de la Casa Capsa.

Lucrarea este realizata in tehnica ulei pe carton si semnata in monograma TP, datat (1953) centru, dreapta, cu negru.

In licitatie sunt prezentate de asemenea 80 de opere de arta sub semnatura unor artisti remarcabili, autori de referinta ai artei plastic romanesti si universale. Printre acestia se numara: Stefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Ion Irimescu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Stefan Popescu, Samuel Mutzner, Gheorghe Petrascu, Nicolae Vermont, Octav Bancila, Sava Hentia, Arthur Verona, Eustatiu Stoenescu, Alexandru Ciucurencu si multi altii.

Licitatia se va deschide cu o carte unica, prima monografie a lucrarilor lui Nicolae Grigorescu, din 1910, sub semnatura lui Alexandru Vlahuta. In plus, licitatia include si o sectiune speciala de arta decorativa pe gustul publicului feminin iubitor de arta.

Casa de licitatii ARA Art Collection s-a deschis in septembrie 2010, avand insa activitate de galerie inca din anul 2005. Galeria s-a remarcat in activitati de ambientare a diferitelor spatii cu lucrari de autor, prin participarea la proiecte ample precum "Cyber Museum", alaturi de institutii culturale si educationale de referinta din Romania (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Institutul de Istoria Artei, INOE etc.).

In plus, ofera consultanta de specialitate asupra starii de conservare si furnizeaza solutii de panotare corecta a lucrarilor din importante colectii private.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lucrarea strada iarna, #licitatie strada iarna, #licitatie arta , #Licitatii arta