Liciteaza pentru operele marilor maestri din pictura romaneasca

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 00:00
3532 citiri
Liciteaza pentru operele marilor maestri din pictura romaneasca

Picturile marilor artisti romani sunt scoase la licitatie de casa Artmark, la timp pentru a-ti completa colectia de obiecte valoroase, sau pentru a incepe una noua, dupa caz.

"Licitatia se adreseaza oricarui om care vrea sa aiba ca punct de reper, fie ca este vorba de un investitor impatimit, cu traditie in investitiile in arta, sau de un investitor care se afla la inceput de drum si are nevoie de indrumare. Licitatia este o lectie cu cei mai buni dintre cei buni", au precizat pentru Business24 reprezentantii Artmark.

Opere ale celor mai bine vanduti pictori romani din toate timpurile sunt scoase la vanzare in cadrul licitatiei de Toamna "Marii Maestri ai Picturii Romanesti". Artmark a selectat cel mai bine cotati artisti ale caror picturi au fost vandute in licitatii publice in perioada anilor 1990 - 2012, lucrari care insumeaza peste un milion de euro.

Nu lipsesc lucrari semnate de Grigorescu, Tonitza, Pallady sau Ciucurenciu.

Licitatia de Toamna - Mari Maestri ai Picturii Romanesti va avea loc in data de 31 octombrie, la J. W. Marriott din Bucuresti.

"Catrina", Nicolae Tonitza, 100.000-200.000 de euro

Lucrarea semnata de Nicolae Tonitza o prezinta pe fiica artistului, Lolita. Pictura, estimata la un pret cuprins intre 100-200.000 de euro, aminteste de personaje ale lui Balthus, Egon Schiele sau Ernst Ludwig Kirchner.

"Natura statica cu flori, carte si lamai", Alexandru Ciucurenciu, 10.000-16.000 de euro

Tabloul provine din colectia privata a poetului Lucian Blaga, fiind achizitionata direct din atelierul lui Alexandru Ciucurenciu. Blaga a cumparat tabloul din banii pe care i-a obtinut din traducerea operei "Faust". Pentru a avea o asemenea lucrare trebuie sa fii pregatit sa platesti intre 10.000-16.000 de euro.

Tarancuta cu donita, de la izvor, prin padure, Nicolae Grigorescu, 18.000-32.000 de euro

Grigorescu, artist care domina clasamentul celor mai bine vanduti pictori din Romania, cu sapte lucrari de peste 200.000 de euro, nu putea sa lipsesca din licitatia dedicata "Marilor Maestri ai Picturii Romanesti".

Grigorescu este artistul care a adus in arta romaneasca doua curente importante: realismul si impresionismul.

In cadrul acestei licitatii este scoasa la vanzare lucrarea "Tarancuta cu donita, de la izvor, prin padure" estimata la un pret cuprins intre 18.000-32.000 de euro.

#licitatie Artmark, #pictori licitatie Artmark, #licitatie toamna Artmark , #Licitatii arta