Licitatiile saptamanii: Vrei o statuie egipteana pentru colectia ta?

Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 00:00
2841 citiri
Licitatiile saptamanii: Vrei o statuie egipteana pentru colectia ta?

Licitatiile saptamanii viitoare te pun fata in fata cu statui egiptene, carti rare si scumpe, obiecte decorative dar si reviste Playboy, intr-un maraton organizat de Artmark.

Casa de licitatii da startul unui nou "trend" in arta organizand trei licitatii cu o tematica inedita: "Erotica", "Magie si Ezoterism", precum si cea de "Carti rare".

"Sunt primele trei licitatii pe aceasta tema. In alte editii au mai fost loturi separate cu valoare foarte mare, dar nu exista o sesiune dedicata lor. De data asta este o licitatie speciala. Mizam pe inedit, pe diversitatea, pe accesibilitatea preturilor.

Practic fiecare colectionar are posibilitatea de a cumpara ce il intereseaza. Daca esti pasionat de arta nu ai cum sa nu gasesti ceva in toata diversitatea care sa nu iti placa sau sa nu iti permiti", a declarat un reprezentant al Casei de Licitatii Artmark pentru Business24.

Daca nici una dintre aceste teme nu te atrage, poti licita pentru obiecte din cadrul celorlalte trei licitatii: Art Nouveau si Art Deco, Postmodernism si Contemporana sau "Valori Traditionale".

Licitatiile vor avea loc in zile de 13,14 si 15 noiembrie la Joi, 15 noiembrie, Athenee Palace Hilton si Palatul Cesianu-Racovita, incepand cu ora 19.30.

Licitatia de Manuscrise si Carti Rare

Una dintre "bijuteriile istorice" scoase la vanzare in cadrul acestei licitatii este prima editie a lucrarii "Descrierea Moldovei" a lui Dimitrie Cantemir. Volumul a aparut in 1771 la Leipnitz.

Lucrarea include o harta a Moldovei precum si o gravura semnata de Vinkeles Reiner care il infatiseaza pe Dimitrie Cantemir.

Pretul de pornire pentru aceasta carte este cuprins intre 2.500 si 4.500 de euro.

Licitatia Art Nouveau si Art Deco

Licitatia propune o selectie de bijuterii si obiecte de arta decorativa.

Printre vedetele licitatiei se numara o piesa de mobilier realizata de Regina Maria. Creata la inceputul secolului XX, masa este o piesa reprezentativa a stilului Art Nouveau din Romania.

Piesa de mobilier a fost produsa in Atelierul Scolii de arte si meserii de la Sinaia. Piesele produse in acest atelier erau executate dupa schitele desenate chiar de regina. Erau expuse in saloanele "Tinerimii Artistice", pentru ca apoi sa fie vandute in cadrul bazarelor de caritate, frecventate de lumea aristocrata.

Licitatia "Magie si Ezoterism"

In cadrul acestui maraton de licitatii, Artmark iti propune si trei teme spectaculoase. Una dintre acestea este licitatia "Magie si ezoterism", eveniment in cadrul caruia este scoasa la vanzare o piesa extrem de rara: o statueta egipteana.

Lucrarea dateaza din perioada Regatului Mijlociu si are o valoare estimativa de 1.500-2.500 de euro. Asemenea obiecte erau asezate in sarcofage, dovedind credinta vechilor egipteni ca exista viata dupa moarte.

Licitatia Erotica

O alta licitatie cu o tema rar intalnita in acest domeniu este Erotica. Artmark scoate la vanzare o editie aniversara a revistei "Playboy" din 1969. Numarul contine o schita umoristica publicata de PG Wodehouse si un articol semnat de Martin Luther King, unul dintre liderii miscarii de emancipare afro-americanilor. Prima revista Playboy a aparut in 1953 si a avut-o ca protagonista pe Marilyn Monroe.

Licitatia de Postmodernism si Contemporana

Artmark aduce in prim plan artisti precum Corneliu Baba, Constantin Piliuta, Dan Perjovschi, Mircea Cantor, Dumitru Ghiata, Alexandru Ciucurencu in licitatia Postmodernism si Contemporana.

Una dintre cele mai valoroase lucrari prezentate este semnata de Alexandru Ciucurenciu, "Natura statica cu carte si pensule, ulei pe panza", pictura apartinand colectiei Calmanovici, din Suedia.

Tabloul este estimat la un pret cuprins intre 10.000 si 18.000 de euro.

Licitatia "Valori traditionale"

Cea de-a sasea licitatie din maratonul organizat de Armark este "Valori traditionale", unde vei putea cumpara opere de inspiratie folclorica.

Una dintre vedetele acestei licitatii este lucrarea "Portret de taran" a lui Nicolae Grigorescu. Valoarea estimata a tabloului este cuprinsa intre 15.000 - 25.000 de euro.

#maraton licitatii Artmark, #Artmark licitatia Art Nouveau, #licitatia Artmark Erotica, #licitatia Artmark Magie , #Licitatii arta