Licitatia saptamanii: Luchian, Petrascu si Ressu. Tentant?

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 00:00
2049 citiri
Licitatia saptamanii: Luchian, Petrascu si Ressu. Tentant?

Completeaza-ti colectia de arta cu lucrari semnate de maestri ai artei romanesti precum Luchian, Petrascu sau Ressu. Goldart te invita sa licitezi pentru picturile unor artisti consacrati la licitatia "Maiestrie si exotism".

Evenimentul organizat de Casa de Licitatii Goldart va avea loc pe 8 noiembrie, in Bucuresti.

Licitatia se adreseaza atat colectionarilor "cu vechime", cat si celor care abia au inceput sa investeasca in arta, spune Luminita Ghildus, directorul Casei de Licitatii Goldart.

Poti admira un tablou semnat de Luchian, lucrare ce a fost reprodusa in doua cataloage de prestigiu. Daca esti la inceput de drum in investitiile in arta poti gasi si opere la 100-200 de euro.

"Aceasta licitatie se adreseaza si celor care abia intra in domeniu pentru ca avem multe piese semnate de autori contemporani, de autori interbelici. Spre exemplu, avem un Nicolae Vermont, o lucrare foarte frumoasa care incepe de la mai putin de 900 de euro. Sunt piese pentru toata lumea.

Va fi licitat si un Mutzner la mai putin de 1.000 de euro, lucrari de grafica la 100-200 de euro, deci chiar si cel care incepe sa isi faca o colectie au sanse sa gaseasca piese de foarte buna calitate. Sunt mari maestri ai artei din Romania", a precizat Luminita Ghildus pentru Business24.

Stefan Luchian - Portretul unei femei", 22.000-35.000 de euro

Lucrarea "Portretul unei femei" este capul de afis al evenimentului organizat de Goldart. Iubitorii de arta sunt familiarizati cu aceasta opera intrucat ea a fost reprodusa in doua cataloage de prestigiu. Pretul de pornire tabloului este cuprins intre 22.000 de euro si 35.000 de euro.

"Sunt foarte rare lucrarile de Luchian care sa apara pe piata si care sa fie si reproduse, nu numai mentionate. Supriza cea mare este ca aceasta lucrare reprodusa si in cataloage nu porneste decat de la 20.000 de euro, tinand cont ca Luchian s-a vandut si cu 100.000 de euro", a adaugat Luminita Ghildus.

Camil Ressu, Maternitate, 18.000-19.000 de euro

Printre vedetele licitatiei se numara si o pictura semnata de Camil Ressu. Realizata in ulei pe carton, lucrarea poate fi licitata de la un pret de pornire cuprins intre 18.000 si 19.000 de euro.

Gheorghe Petrascu, Poarta manastirii din Targoviste, 16.000-18.000 de euro

Pe lista celor mai valoase tablouri scoase la licitatie in cadrul evenimentului organizat de Goldart se afla si "Poarta manastiri din Targoviste". Lucrarea, realizata in ulei pe lemn, impresioneaza prin contrastele cromatice.

#licitatie Goldart lucrari, #tablouri Goldart, #pret tablouri licitatie Goldart , #Licitatii arta