Descopera sute de obiecte de colectie in stilul Art Deco

Sambata, 28 Martie 2015, ora 00:00
2373 citiri
Descopera sute de obiecte de colectie in stilul Art Deco

Astazi o sa va spunem povestea unui stil original, cu influente puternice asupra mediului artistic din lumea intreaga. Pictorita Tamara de Lempicka, creatorul de moda Paul Poiret, arhitectii Ernest Cormier, Ely Jacques Kahn, William Van Alen, Thomas Wallis sunt cativa dintre reprezentantii acestui stil.

Povestea stilului Art Deco incepe in anii 20 la Paris, iar numele este legat de Expozitia de Arte Decorative care a avut loc in 1925. Avantul sau a fost extraordinar dupa Primul Razboi Mondial, noul stil fiind preluat in intreaga Europa si in Statele Unite ale Americii.

Incepand cu anii 30, productia de masa le-a oferit tuturor posibilitatea sa se bucure de acest stil. Succesul sau tine in principal de reflectarea unei lumi aflate in plina schimbare, iar dorinta de nou se regaseste in toate formele de manifestare.

Cei care iubesc arta si sunt mereu in cautarea unor obiecte decorative de valoare pot gasi pe Okazii.ro o bogata colectie care cuprinde si piese unicat, apartinand stilului Art Deco. Multe dintre aceste obiecte pot fi cumparate si la licitatie.

Acest stil, care a transformat profund artele decorative, este caracterizat de forme geometrice indraznete si ornamente generoase. Printre materialele folosite regasim adesea crom, sticla, inox, bronz, fildes, dar si tesaturi stralucitoare.

Imaginile stilizate de masini, vapoare sau zgarie-nori se alatura motivelor inspirate din natura, precum cochiliile sau florile.

In privinta pieselor de mobilier, stilul Art Deco se evidentiaza prin forme rotunjite, linii simple, combinatii de culori si decoratiuni bogate.

Pe langa preturile foarte bune ale obiectelor aflate la vanzare in categoria "Arta si obiecte de colectie", cumparatorii beneficiaza pe Okazii.ro de o serie de avantaje importante, cum ar fi serviciul Garantia de Livrare care permite returnarea produselor necorespunzatoare si sistemul de calificative prin care pot fi selectate ofertele vanzatorilor apreciati pe site.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatii art deco, #obiecte art deco, #vanzare art deco, #mobilier art deco, #tablouri art deco, #anunturi art deco , #Licitatii arta