Copia cu autografe a unui album The Beatles s-ar putea vinde la licitatie cu 110.000 de euro

Duminica, 24 Martie 2013, ora 16:00
2000 citiri
Copia cu autografe a unui album The Beatles s-ar putea vinde la licitatie cu 110.000 de euro

O copie a celui de-al optulea album de studio al trupei britanice The Beatles, "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", care are pe coperta autografele artistilor, a luat prin surprindere expertii in licitatii dupa ce, cu o saptamana inainte de a fi scos la vanzare, a depasit cu mult estimarile.

Albumul cu autograf va fi scos oficial la licitatie pe 30 martie, de casa Julien's Auctions, insa, la prelicitatiile postate online, acesta a depasit cu mult estimarile initiale, potrivit express.co.uk. Astfel, expertii se asteptau ca respectiva copie sa fie vanduta pentru o suma de aproximativ 18.750 de lire sterline (aproximativ 22.000 de euro), insa sefii casei de licitatii au anuntat ca, in urma semnalelor primite din partea fanilor Beatles, albumul se va vinde cu cel putin 93.750 de lire sterline (aproximativ 110.000 de euro).

Insa copia cu autografele celor patru Beatles nu este singura piesa care le-a apartinut acestora si care va fi scoasa la licitatie. O chitara VOX la care au cantat George Harrison and John Lennon va fi licitata pe 18 mai la New York. Potrivit estimarilor, instumentul ar putea fi vandut cu 187.500 de lire sterline (aproximativ 219.000 de euro).

In ultima zi a anului 2012, o copie rara a albumului "Please Please Me", semnat de toti cei patru membri ai trupei britanice The Beatles - John Lennon, Paul McCartney, George Harrison si Ringo Starr, a fost vandut cu 12.000 de lire sterline, suma care fusese respinsa intr-o licitatie care a avut loc inainte cu cateva saptamani in Sussex.

Initial, albumul a fost retras din licitatie pentru ca nu a reusit sa obtina suma de 15.000 de lire sterline, ceruta de proprietar, dar purtatorul de cuvant al casei de licitatii a declarat: "In cele din urma, albumul a fost vandut pentru suma de 12.000 de lire sterline unui cumparator privat".

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison si Ringo Starr au format trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase si de succes grupuri din istoria muzicii rock, avand la activ peste 1,1 miliarde de discuri vandute in lumea intreaga.

#copie album Bealtles, #Bealtles album licitatie, #autograf Beatles , #Licitatii arta