Colectia de arta a magnatului Gunter Sachs, vanduta cu 55,2 milioane de dolari

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 19:59
1261 citiri
Colectia de arta a magnatului Gunter Sachs, vanduta cu 55,2 milioane de dolari

Colectia de arta a magnatului german Gunter Sachs, care s-a sinucis in 2011, a fost vanduta cu peste 55,24 milioane de dolari la o licitatie organizata de casa Sotheby's, marti si miercuri, la Londra.

Vedeta licitatiei a fost un autoportret de Andy Warhol, care a fost achizitionat cu putin peste cinci milioane de lire sterline (7,89 milioane de dolari).

Magnatul Gunter Sachs a fost casatorit cu Brigitte Bardot timp de trei ani, iar unele dintre operele din colectia lui de arta reflecta "obsesia" magnatului pentru actrita franceza.

Un portret al lui Bardot realizat de Andy Warhol, comandat de Sachs in anul 1974 - la cinci ani dupa divortul sau de celebra actrita franceza -, a fost vandut la aceeasi licitatie cu 4,73 milioane de dolari.

In 1972, Sachs a organizat prima expozitie majora din Europa cu operele create de Andy Warhol, la galeria lui de arta din Hamburg. Intrucat au existat putini cumparatori, Sachs a achizitionat in secret jumatate din operele artistului american.

Colectia a fost scoasa la licitatie de vaduva lui Gunter Sachs, Mirja Larsson.

Printre cele aproape 300 de obiecte din licitatie se afla fotografii realizate de Gunter Sachs si tablouri de Roy Lichtenstein, Salvador Dali si Rene Magritte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#colectie arta Gunter Sachs, #licitatie colectie Gunter Sachs , #Licitatii arta