China intrece SUA si Anglia pe piata de arta

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 09:43
1381 citiri
China intrece SUA si Anglia pe piata de arta

Piata de arta, incurajata de noile strategii de marketing, licitatii online, legaturi intre jucatorii de pe piata la nivel mondial, inregistreaza o premierea mondiala: China devine cea mai mare piata de arta in 2010.

"Noile strategii care se dezvolta pe piata artei (licitatii online, circulatia accelerata a informatiei, legaturile dintre jucatorii din piata la nivel global, deschiderea de noi piete etc.) tind sa incurajeze investitiile in acest sector, care nu mai este rezervat doar cunoscatorilor", a aratat Manuela Plapcianu, CEO Artmark, in cadrul unei conferinte organizate de Programul MBA Romano-Canadian, despre arta ca mijloc de investitie.

Plapcianu a adaugat ca ultimii ani au marcat o revolutie in geopolitica pietei de arta la nivel global. China a devenit cea mai mare piata de arta in 2010, cu o cota de piata de 39%, depasind pentru prima data Marea Britanie si Statele Unite. Varsta medie estimata a noului milionar chinez este de 39 de ani.

In Statele Unite, valoarea pietei de arta contemporana aproape s-a dublat in 2010 fata de 2009. Firmele care au generat cele mai bune rezultate in termeni de vanzari au fost Sotheby's, cu o crestere de 90% in 2010 fata de anul anterior, si Christie's, cu o crestere de 68% raportata la aceeasi perioada.

Topul celor mai valoroase lucrari vandute in 2011, in Romania, este format din: Locul 1. Nicolae Grigorescu, "Tarancuta odihnindu-se", 270.000 euro; Locul 2. Nicolae Grigorescu, " Ciobanas pe Valea Doftanei", 250.000 euro; Locul 3. Nicolae Grigorescu, " Tarancuta cu fuior pe cale", 250.000 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Licitatii de arta, #arta ca investitie, #Tarancuta odihnindu se , #Licitatii arta