Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Capodopere ale patrimoniului national, scoase la licitatie

Capodopere ale patrimoniului national, scoase la licitatie


Licitatia de Toamna Artmark, care cuprinde peste 20 de capodopere din patrimonial national, regasite in sectiunea Tezaur, va avea loc joi. Opere ale unor artisti precum Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petrascu, Theodor Palldy, Camil Ressu si Nicolae Tonitza vor putea fi licitate.

Vor fi scoase la vanzare operele semnate de Nicolae Grigorescu "Bordei in padurea de pe Plaiu", "Grota pescarilor la Granville", "Portretul unui evreu galitian" si "Natura statica cu mere rosii", care fac parte din patrimoniul national.

De asemenea, la eveniment vor fi licitate si tablourile lui Gheorghe Petrascu "Natura statica cu pere verzi", estimat la 20.000-40.000 de euro si "Vedere in portul Chioggia", estimate la 35.000 - 55.000 de euro.

Desi e vorba de capodopere ale unor mari artisti romani, mare parte din lotul destinat licitatiei este estimat intre 2.000 si 40.000 de euro.

Cea de-a treia editie a Licitatiei de Toamna, organizata de Artmark, va avea loc la Hotelul Radisson Blu si va incepe la joi, la ora 20.00.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1802 ori