Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Bataie" pe un Picasso, la New York: Pretul s-a dublat in timpul licitatiei

"Bataie" pe un Picasso, la New York: Pretul s-a dublat in timpul licitatiei


Tabloul intitulat "Le Sauvetage", de Pablo Picasso, a fost vandut miercuri, la New York, cu peste 31,5 milioane de dolari (circa 22 de milioane de euro), in conditiile in care pretul operei era estimat intre 14 si 18 milioane de dolari.

Casa Sotheby's a propus, cu ocazia acestei licitatii de arta impresionista si moderna, 14 opere de Picasso, dintre care opt au fost vandute, pentru un pret total de 62,088 milioane de dolari, potrivit Mediafax.

Insa una dintre aceste picturi, "Tete de Marie-Therese", despre care se credea ca va starni un interes major in randul colectionarilor, nu si-a gasit cumparator. Pretul ei estimativ era cuprins intre 15 milioane si 20 milioane de dolari.

"La seance du Matin", o alta opera importanta realizata de pictorul impresionist francez Henri Matisse, a fost achizitionata cu 19,205 milioane de dolari.

O panza de Claude Monet, "Le pont japonais", estimata intre 12 milioane si 18 milioane de dolari, a fost adjudecata cu 15,845 de milioane de dolari.

Vanzarile de miercuri seara au adus casei Sotheby's incasari totale de 219 milioane de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1656 ori