Amator de timbre sau bijuterii? Vezi ce se vinde la licitatii in weekend

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 00:00
4955 citiri
Amator de timbre sau bijuterii? Vezi ce se vinde la licitatii in weekend

Colectionarii de timbre vechi au ocazia sa-si reintregeasca colectia la licitatia de miercuri de la Paris, in timp ce pasionatii de aeronautica pot achizitiona machete unice de avioane.

Amatorii de arta africana isi pot impodobi casa cu obiecte inedite, realizate de artisti artizani ai lumii africane, chiar si cu peste o suta de ani in urma.

Licitatiile din acest weekend si de saptamana viitoare includ o gama variata de piese de colectie, iar Business24.ro va prezinta in continuare cele mai importante din ele.

Casa de licitatii GmbH va organiza, sambata, la Berlin o licitatie de arta africana. Astfel, de aici puteti cumpara masti sau statuete, cu preturi intre 1.000 si cateva zeci de mii de euro, cu care sa adaugati o tenta exotica decorului interior al casei dumneavoastra.

Lobi, Burkina Fasso, pret: 25.000 de euro

Lotul expune obiecte artistice din Nigeria, Tanzania, Togo sau Burkina Faso. Dintre cele mai interesante piese, mentionam statueta de lemn "Lobi"din Burkina Fasso, din secolul XIX, care reprezinta figura unui stramos sacru, iar pretul sculpturii este estimat la 25.000 de euro.

O alta piesa interesanta o reprezinta o masca "bedu", din Ghana, de le inceputul secolului XX, realizata din lemn pictat cu motive geometrice, estimata la 10.000 de euro.

Masca "bedu", Ghana, pret: 10.000 de euro

Duminica, pasionatii de aeronautica pot participa la licitatiile organizare de Artcurial la Paris, unde casa de licitatii va expune un lot variat de piese ce au legatura cu aeronautica, de la machete la busole sau desene.

Astfel aici veti gasi ceasul Bell & Ross, cu afisaj analogic si digital, ornat cu insigna Armatei Aeriene franceze, un ceas de colectie, deoarece a fost editat special pentru fortele aeriene si nu exista decat 250 de unitati, niciuna din ele negasindu-se in magazinele de orologerie. In cadrul licitatiei, ceasul este estimat la 3.000 de euro.

De asemenea, in cadrul licitatiei puteti cumpara busole ale fortelor aeriene, estimate la 600 de euro, o pendula de bord de la Air France, estimata la 1.000 de euro sau diverse afise publicitare ale Air France, datand din anii "40.

Macheta Douglas DC-4, Air France, Pret: 22.000 de euro

In ceea ce priveste machetel avioanelor acestea au preturi estimative de peste 10.000 de euro, cea mai scumpa fiind macheta avionului Douglas DC-4, realizata in detaliu si estimata la 22.000 de euro.

Bijuteriile nu puteau sa lipseasca de la licitatiile din acest weekend. Astfel, casa de licitatii Osenat expune in cadrul licitatiei "De la un castel la altul", alaturi de piese de mobilier, din diferite castele ale Frantei, o seama de bijuterii cu tenta princiara.

Dintre acestea, va mentionam inelul "Marguerite" ce are un rubin mare incadrat de aur galben, estimat la 2.500 de euro cat si un inel din platina, cu o piatra de smarald incadrata de diamante mici, estimat la 3.000 de euro.

Inel de platina cu smarald, pret: 3.000 de euro

Colectionarii de timbre au ocazia sa achizitioneze timbre vechi la licitatia organizata miercuri de casa Rossini, la Paris. Majoritatea pieselor lotului au preturi de pornire ce variaza intre 100 si 300 de euro, insa exista si cateva timbre de colete postale, estimate la 1.000 de euro cat si colectia de timbre BERCK, din 1999, estimata la 5.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatii arta africana, #masti africane, #pret bijuterii, #licitatie timbre , #Licitatii arta