Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Arta se muta in online. Pasionatii dau si 50.000 de euro dintr-un click

Arta se muta in online. Pasionatii dau si 50.000 de euro dintr-un click

Cu o piata a obiectelor de arta estimata la aproximativ 28 milioane de euro, romanii au inceput sa scoata la vanzare mii de tablouri pe internet, in ultima perioada. Printre opere se numara si cateva semnate de Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady sau Nicolae Tonitza.

Pentru autentificarea lucrarilor, cumparatorii, cunoscatori de arta fina, pot primi de la proprietar certificate de autenticitate oferite de institutii specializate atat din Romania, cat si din alte tari din Europa.

"De exemplu, unul dintre cele mai cunoscute tablouri ale lui Nicolae Tonitza - Vas cu Flori, pictat in ulei, cu dimensiunile de 46x33 cm, poate fi achizitionat cu pretul de 35.000 euro direct de la proprietar. Opera are dubla expertiza atat in Romania, cat si la o institutie specializata din Franta", spun oficialii platformei OLX.ro.

Un alt exemplu este tabloul lui Theodor Pallady - Natura statica cu ghiveci cu flori. Acesta este datat din anul 1950, este semnat in dreapta jos de autor si are certificat de autenticitate.

Alte tablouri importante sunt Peisaj din Barbizon si Nud, ambele semnate de Nicolae Grigorescu cotate la 50.000 euro.

Pe langa operele de arta pictate, cumparatorii pot alege de pe site-urile de anunturi si alte obiecte de arta de valoare. Printre acestea se numara un goblen crosetat in anul 1914 inramat in lemn si cu foita de aur, care este scos la vanzare la suma de 20.000 euro sau icoane foarte vechi lipovesti la pretul de 3500 euro fiecare.

D.R.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1645 ori