Un roman, printre castigatorii Sony World Photography 2014 FOTO

Vineri, 21 Martie 2014, ora 14:45
2193 citiri
Un roman, printre castigatorii Sony World Photography 2014 FOTO
Vlad Eftenie, castigator în cadrul Sony World Photography Awards 2014

Unul dintre castigatorii de la editia 2014 a concursului Sony World Photography este Fotograful roman Vlad Eftenie, care s-a impus la categoria "Low light" din sectiunea "Open", o competitie deschisa tuturor fotografilor, in care jurizarea tine cont de o singura fotografie.

Juriul a selectat pana la zece imagini pentru fiecare categorie, informeaza theguardian.com, citat de Mediafax.

Sursa foto:WPO Press

Fotografia sa, intitulata "First snow", prezinta o tanara care se afla seara, intr-o statie de tramvai, protejandu-se cu o umbrela de primii fulgi de zapada ai anului trecut.

Alti trei fotografi romani, pe lista scurta a premiilor

Alti trei fotografi romani - Bogdan Ivan (categoria Oameni) si Roibu Grigore (categoria Panorama), ambii in sectiunea "Open", si Iringo Simon (categoria Cultura din sectiunea "Youth") - s-au aflat pe lista scurta a editiei din 2014 a premiilor Sony World Photography.

Castigatorii categoriei profesionale si ai ravnitelor premii L'Iris D'Or/ Sony pentru Fotograful anului vor fi anuntati la gala din 20 aprilie, care va avea loc in Londra.

Castigatorul distinctiei L'Iris D'Or va primi 25.000 de dolari, iar Fotograful anului va primi 5.000 de dolari. De asemenea, toti castigatorii vor primi cel mai nou echipament fotografic Sony.

Fotografi din 166 de tari au trimis aproape 140.000 de imagini

Anul acesta, fotografi din 166 de tari au trimis aproape 140.000 de imagini, inregistrandu-se astfel cel mai mare numar de inscrieri din istoria celor sapte ani ai concursului. Dintre acestea, juriul a selectat o lista reprezentativa a celor mai bune lucrari fotografice din intreaga lume.

Toate imaginile de pe lista finala vor fi expuse la Somerset House, Londra, intre 1 si 18 mai, ca parte a expozitiei Premiile Mondiale Sony World Photography.

De asemenea, fotografiile castigatoare vor fi tiparite de Metro Imaging, sponsorul principal al concursului.

Totodata, imaginile finaliste si castigatoare vor fi publicate in editia din 2014 a volumului Premiile Sony World Photography.

World Photography Organisation (WPO) ofera suport pentru fotografii profesionisti si amatori, respectiv studentii de fotografie, oferind o platforma globala de comunicare pentru industria foto, unde pot discuta despre curentele actuale din fotojurnalism, fotografie artistica si fotografie comerciala. WPO deruleaza initiative si programe variate in cadrul comunitatii globale, inclusiv programe comerciale, culturale si educationale, desfasurand si activitati culturale la care poate participa publicul. La ora actuala portofoliul WPO include Sony World Photography Awards, Competitia World Photography Student Focus si Youth on Assignment. In plus, WPO a lansat recent Photo Shanghai, primul Art Fair international din Asia si Pacific dedicat fotografiei.

#Sony World Photography Awards, #vlad eftenie , #Fotografie