Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Patru fotografi romani, pe lista scurta a premiilor Sony World Photography 2014

Patru fotografi romani, pe lista scurta a premiilor Sony World Photography 2014


Fotografii romani Vlad Eftenie, Iringo Simon, Bogdan Ivan si Roibu Grigore se afla pe lista scurta a editiei din 2014 a premiilor Sony World Photography, una din cele mai importante competitii de fotografie din lume.

Astfel, fotografii romani Vlad Eftenie (categoria Low light), Bogdan Ivan (categoria Oameni) si Roibu Grigore (categoria Panorama) se afla pe lista scurta a sectiunii Open, o competitie deschisa tuturor fotografilor, in care jurizarea tine cont de o singura fotografie. Juriul a selectat pana la zece imagini pentru fiecare categorie.

Totodata, Iringo Simon se afla pe lista scurta a sectiunii Youth, categoria Cultura. Competitia este deschisa fotografilor cu varste mai mici de 20 de ani, iar imaginile sunt jurizate de Organizatia Mondiala Pentru Fotografie.

Castigatorii sectiunilor Open si Youth vor fi anuntati pe 18 martie

Castigatorii categoriei profesionale si ai ravnitelor premii L'Iris D'Or/ Sony pentru Fotograful anului vor fi anuntati la gala din 20 aprilie, care va avea loc in Londra.

Castigatorul distinctiei L'Iris D'Or va primi 25.000 de dolari, iar Fotograful anului va primi 5.000 de dolari. De asemenea, toti castigatorii vor primi cel mai nou echipament fotografic Sony.

Anul acesta, fotografi din 166 de tari au trimis aproape 140.000 de imagini, inregistrandu-se astfel cel mai mare numar de inscrieri din istoria celor sapte ani ai concursului. Dintre acestea, juriul a selectat o lista reprezentativa a celor mai bune lucrari fotografice din intreaga lume.

W. M. Hunt, presedintele juriului de onoare, a spus ca lista finala este "o reprezentare complexa si diversificata a fotografiei internationale, realizata de un grup international de practicanti".

Toate imaginile de pe lista finala vor fi expuse la Somerset House, Londra, intre 1 si 18 mai, ca parte a expozitiei Premiile Mondiale Sony World Photography.

De asemenea, fotografiile castigatoare vor fi tiparite de Metro Imaging, sponsorul principal al concursului.

Imaginile vor fi publicate in Premiile Sony World Photography 2014

Totodata, imaginile finaliste si castigatoare vor fi publicate in editia din 2014 a volumului Premiile Sony World Photography.

World Photography Organisation (WPO) ofera suport pentru fotografii profesionisti si amatori, respectiv studentii de fotografie, oferind o platforma globala de comunicare pentru industria foto, unde pot discuta despre curentele actuale din fotojurnalism, fotografie artistica si fotografie comerciala. WPO deruleaza initiative si programe variate in cadrul comunitatii globale, inclusiv programe comerciale, culturale si educationale, desfasurand si activitati culturale la care poate participa publicul.

La ora actuala portofoliul WPO include Sony World Photography Awards, Competitia World Photography Student Focus si Youth on Assignment. In plus, WPO a lansat recent Photo Shanghai, primul Art Fair international din Asia si Pacific dedicat fotografiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1778 ori